Slovenija > Črna kronika
49 ogledov

Eksplozija jeklenke usodna za žensko

požar trzin Anže Petkovšek
V Murski Soboti je bil požar v stanovanjski hiši usoden za žensko. Do požara je prišlo ob menjavi jeklenke.

Danes zjutraj okrog 7. ure je v stanovanjski hiši v Murski Soboti prišlo do požara, v katerem je ena oseba umrla.

Kriminalisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je 88–letni lastnik hiše menjal plinsko jeklenko v prenosni plinski peči, kar je povzročilo izbruh ognja. Ogenj je zajel celotno pritličje in prvo nadstropje, v katerem se je v tistem trenutku nahajala njegova 73-letna žena. Le-ta je utrpela ožganine po telesu. Gasilci so jo našli mrtvo. Lastnik se je uspel rešiti in zbežati iz hiše.

Materialna škoda znaša okrog 80.000 evrov.

Zoper lastnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti.

O požaru sta bila obveščena tudi državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki je odredil sodno obdukcijo.

Sosedi preprečili hujšo tragedijo

Po besedah gasilcev je ob njihovem prihodu v hiši močno gorelo, 74-letno žensko so našli v zgornjem nadstropju, kamor se je zatekla pred ognjem, vendar ji niso mogli več pomagati. Tragedija bi bila še hujša, če ne bi bilo prisebnih sosedov, ki so zbudili in opozorili še druge sosede, da so se umaknili iz hiš, saj je bilo naokrog veliko dima, s katerim bi se lahko zastrupili.

"Policisti bodo preiskavo začeli šele, ko bodo svoje delo končali gasilci, in takrat bodo natančno ugotavljali vzrok požara in druge okoliščine, moža pokojne pa so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico," je na prizorišču dogodka povedal predstavnik Policijske uprave Murska Sobota Silvo Lazar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.