Slovenija > Črna kronika
39896 ogledov

Eksplozija povsem uničila hišo v Domžalah

Eksplozija plina CZR Domžale
Včeraj je v hiši v Domžalah odjeknila močna eksplozija. Poškodovana je bila ena oseba.

Včeraj, malo po 9. uri zjutraj, je v pomožnem objektu stanovanjske hiše v Študi v Domžalah odjeknila eksplozija. Do sedanjih podatkih, se je 86-letni stanovalec nahajal v objektu poleg hiše, kjer je bila tudi plinska jeklenka, nakar je iz neznanega razloga plinska jeklenka eksplodirala. V procesu je bil poškodovan pomožni objekt, del hiše ter tri osebna vozila, so sporočili iz PU Ljubljana.

1/8
CZR Domžale
Gasilci gasilske enote CZR Domžale so pregledali notranjost ter zunanjost objekta in odstranili nevarne snovi. Po njihovih podatkih naj bi do eksplozije prišlo v večji, ločeni leseni lopi poleg stanovanjskega objekta. Vzrok eksplozije naj bi bilo uhajanje plina iz jeklenke. V trenutku, ko je starejša oseba želela prižgati plinski gorilnik, je prišlo do močne eksplozije, poroča domžalec.si.

Gasilci so na varno umaknili dve plinski jeklenki z gorilnikom. Pomagali so tudi pri reševanju kokoši iz lesenega kurnika in jih začasno premestili v zabojnike.

Stanovalec je med eksplozijo utrpel hujše poškodbe, vendar njegovo življenje naj ne bi bilo ogroženo.

Policija je kraj dogodka zavarovala, preiskava okoliščin pa še poteka.

Reševanje v Savi pri Jasenovcu Hrvaška Svet Nesreča čolna na Savi: Našli dva mrtva, enega uspeli rešiti Amir Nasr-Azadani Šport Zagovarjal je pravice žensk, zdaj so ga obsodili na smrt Sveča KRONIKA Gorenjska Umrla na kraju nesreče
Komentarjev 5
  • Soljatar 11:30 15.december 2022.

    plinske jeklinke bi bilo potrebno popolnoma ukinit in prepovedat, sploh pa v večstanovanjskih stavbah.

  • poki 09:53 15.december 2022.

    Mjhnemu človeku bodo vse vzel se spomnem Kramberger je tko govoru.Ta ni odplačeval mogoče ni mogu al pa tud ni hotu pa so mu zato razrahlal objemke kje boš to opazu a boš vsakič posebej prej testiru vsako če dost tesni.

  • rd2dmk2 09:46 15.december 2022.

    po sliki in opisu mi gre malo na smeh.. lesena lopa kjer je eksplozija je začela stoji, zidana garaža pa podrta. pa ja ni delal SCT leseno lopo ?