Slovenija > Črna kronika
6 ogledov

Fanta bodo ovadili

slovenija18.07.08, predaja vozil, policija, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Policija je poslala dodatna pojasnila glede smrti 19-letnega dekleta, ki se je med obiranjem češenj smrtno ponesrečilo.

Pri ogledu kraja nesreče je komisija Sektorja kriminalistične policije (SKP) PU Celje v navzočnosti dežurne preiskovalne sodnice in dežurne državne tožilke, obeh iz Slovenj Gradca, ugotovila, da sta se 22-letni domačin in njegovo 19-letno dekle iz okolice Slovenj Gradca pri obiranju češenj uporabljala traktor, na katerem je bil pripet nestandardiziran traktorski priključek, ki je bil izdelan iz nosilnih vilic viličarja.

Na vilice za dvigovanje bremena sta namestila leseno paleto in se odpeljala na travnik pod kmetijo na območju Tople v občini Črna na Koroškem. Na pobočju z manjšim nagibom sta zapeljala do češnje, kjer je 19-letna stopila na leseno paleto, s katero jo je nato 22-letnik dvignil v krošnjo češnje, in sicer na višino okoli 3,5 metra.

Med obiranjem češenj je traktorski priključek zanihal, zaradi česar se je 19-letna prestrašila in skočila s palete na tla. V tistem trenutku se je traktor s traktorskim priključkom prevrnil na desni bok in jo ukleščil pod kabino. Kljub hitremu posredovanju gasilcev in zdravstvenega osebja je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Po vseh zbranih obvestilih ter po opravljenem izvedenskem pregledu traktorja in traktorskega priključka, bodo kriminalisti SKP PU Celje zoper 22-letnega osumljenca zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 2
  • Skippy 23:46 27.julij 2013.

    Vsakemu je jasno, da se je zgodila nesreča. Čemu je zdaj potrebna ovadba?

  • Trovlak 14:41 27.julij 2013.

    Brezveze, da ga ovadijo. Mu ni že dovolj hudega storjenega, da bo celo življenje nosil to breme in krivdo? Sicer pa verjetno sta se skupaj domislila tega načina obiranja in v kolikor se je strinjala, tudi sama nosi pol te ...prikaži več krivde. Polnoletna je (bila) in s tem ima oseba pravico samostojnega odločanja. Pa kljub temu vprašanje za brihte in številne inšpektorje varstva pri delu.... - Kako pa mislite, da v delovnih halah kjer so žarnice na višini od 4 metrov naprej, izvajalci ali zaposleni menjajo žarnice, napeljujejo kable, odstranjujejo gnezda ipd.? Kot zunanji izvajalec sem večkrat moral na tako izdelano pripravo s paleto na vilicah viličarja. Vsi ti pa govorijo "varno je, varno je, nič ti ne bo....".