Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Fritzl bo priznal krivdo

280408_reuters_josef_fritzl Žurnal24 main
Josef Fritzl, ki je svojo hčer v kleti zadrževal 24 let in imel z njo sedem otrok, se bo za večino obtožb izrekel za krivega, je povedal njegov odvetnik Rudolf Mayer.

Avstrijec Josef Fritzl, ki je svojo hčer v kleti zadrževal 24 let in imel z njo sedem otrok, pričakuje, da bo v zaporu verjetno ostal do smrti, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA povedal njegov odvetnik Rudolf Mayer. Po besedah odvetnika se bo Fritzel za krivega izrekel v večini točk obtožnice, z izjemo umora za enega od sedmih otrok.

Obtožnica
Obtožnica Josefa Fritzla ga bremeni šestih kaznivih dejanj. Leta 1996 naj bi umoril svojega novorojenega otroka, saj mu je odrekel nujno zdravniško pomoč. Poleg tega naj bi svojo hčer od leta 1984 do leta 2008 zadrževal v ujetništvu, v suženjstvu podobnem razmerju. Skupaj s tremi otroki naj bi jo zadrževal v prostoru brez dnevne svetlobe in dotoka svežega zraka ter jim grozil, da jih bo, če bodo poskušali pobegniti, zastrupil s plinom ali razstrelil.

Sojenje se bo začelo 16. marca 2009 v avstrijskem St. Pöltnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.