Slovenija > Črna kronika
4222 ogledov

Goreči vozili povzročila jutranji kaos na avtocesti

predor Jasovnik Saša Despot
Razmere na odseku Trojan so se izboljšale, delavci odpravljajo posledice jutranjih požarov.

Tudi drugo goreče vozilo na štajerski avtocesti med priključkoma Domžale in Krtina v smeri Maribora so pogasili, promet se počasi sprošča. 

Zaradi prvega vozila, gorečega tovornjaka, so že zgodaj zjutraj v obe smeri zaprli štajersko avtocesto prek odseka Trojane. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, je tovorno vozilo zagorelo pred predorom Trojane v smeri Ljubljane. Ogenj je očitno izbruhnil zaradi napake na zavorah na prikolici. Voznika, ki se je med poskusom gašenja nadihal dima, so odpeljali v klinični center v Ljubljani.

Zaprt je bil priključek Trojane v obe smeri. Na Prometno informacijskem centru sporočajo, da je avtocesta sedaj znova odprta. 

Situacijo, ko je zaradi zapore avtoceste prihajalo do dolgih zastojev, je še poslabšala kultura voznikov. Tako naj bi eno od vozil v koloni pričelo voziti vzvratno, vanj pa je trčilo drugo vozilo. 

Prišlo je tudi do požara, saj je zagorel motorni del enega od osebnih avtomobilov. Tudi ta požar so uspešno pogasili gasilci.

Slika je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 09:05 25.november 2017.

    Vse skupaj slabša še kultura voznikov. Tako naj bi eno od vozil v koloni pričelo voziti vzvratno, vanj pa je trčilo drugo vozilo..............Pravočasno ukrepanje DARS-a in policije bi preprečila podobne zadeve .