Slovenija > Črna kronika
75 ogledov

Z njiv kradejo pridelke

krompir Žurnal24 main
Na območju Policijske uprave Novo mesto v zadnjih tednih obravnavajo več primerov tatvin poljščin, pred sezono zrelega krompirja so policisti obravnavali tudi krajo sadik.

To je sezonski pojav, veste. Pojavlja se vsako leto,” pove Robert Perc z novomeške policijske uprave. V zadnjih dneh so policisti takšne primere obravnavali v Verdunu, Grmovljah, Dobravi pri Škocjanu in Dobruški. V vseh primerih naj bi neznanci po ocenah oškodovancev izkopali po okoli 100 kilogramov krompirja in lastnikom naredili od 50 do 100 evrov škode.

V Tribučah se je iz ponedeljka na torek tudi dogajalo nekaj podobnega, v tem primeru so si tatovi sicer postregli še s solato in čebulo.

Jeza zaradi škode

“Nočne pobiralce” krompirja policisti težko odkrijejo, letos niso še nobenega. “Le v enem primeru se je zgodilo, da so tatove pregnali lastniki sami,” pravi Perc. Dodaja, da do tatvin poljščin prihaja večinoma z njiv in ne vrtov, ki jih imajo ljudje večinoma poleg svojih hiš.

Kar jih jezi ni v tolikšni meri pridelek, ki jim ga tatovi odnesejo, pač pa predvsem škoda, ki jo na ostalih poljščinah naredijo s svojim početjem, ki ga opravijo v naglici in strahu, da jih ne bi kdo zalotil. 

Komentarjev 12
  • Ferluci 07:22 20.junij 2015.

    Moj bivši sodelavec se je v službi hvalil, kako pride do ozimnice. Vsako jesen vzame ribiško palico, se sprehaja ob vodi in njivah, ter pridno polni vrečke. Res je, živi v bloku, prišel je iz bivše republike, za preživetje mu ...prikaži več tega glede na njegov standard še zdaleč ne bi bilo treba početi. Toliko o poštenosti in spoštovanju tuje lastnine!

  • Ferluci 07:17 20.junij 2015.

    Slabši od novomeških ne morejo biti!

  • Senior 15:49 19.junij 2015.

    Ko pridejo k nam še ubežniki iz Afrike, bo pa še bolj lušno.....!