Slovenija > Črna kronika
5844 ogledov

Kamere ujele nespametno početje voznikov na naši avtocesti

Vožnja v napačno smer na štajerski avtocesti Jure Banfi, mariborinfo.com
V koloni ob včerajšnji nesreči na štajerki so mnogi vozili v napačno smer.

Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila pred počivališčem Lukovica na štajerski avtocesti. V nesreči, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti, je umrl 42-letni voznik motornega kolesa. 

motorist nesreča Nova smrtna žrtev Slovenija V prometni nesreči ena oseba umrla

Štajerska avtocesta je bila med Krtino in Lukovico zaprta vse do 22. ure. Kot je razvidno iz spodnjega video posnetka, ki so ga objavili pri Mariborinfo.com, so nekaterim voznikom popustili živci in so se iz kolone odpravili kar z vožnjo v nasprotno smer. 

Vozniki so sredi zastoja na avtocesti množično obračali avtomobile in vozili v nasprotno smer, tudi po odstavnem pasu. Nespametno početje voznikov je po besedah avtorja posnetka trajalo kar nekaj časa, dokler policija po uri in tričetrt čakanja ni začela sama preusmerjati vozila. 

Nespametno početje nekaterih voznikov je po besedah očividca trajalo in trajalo, šele po uri in tričetrt čakanja je policija vozila pričela usmerjati.

Avtocesta in gneča Promet Slovenija Za takšno ravnanje 1200 evrov kazni. Dovolj?

Globa za tak vožnjo v napačno smer sicer znaša 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Vožnja v nasprotno smer vožnja v napačno smer Avto Vzroki in rešitve vožnje v napačno smer

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 09:18 18.april 2019.

    Polno bedarij in nebuloz kravatarskih organov, ki delujejo na podlagi ststističnih podatkov pridobljenih s strani drugih kravatarjev..cilj? še več pobranega denarja nam! Ko so 10 let nazaj drastično dvigovali kazni za prekrške so nam govorili, da je to za našo ...prikaži več varnost...število nesreč in smrtnih žrtev ni upadlo!!! Dragi moji, ne astronomske kazni, redno in poučno izobraževanje bo rešilo življenja in poškodbe...vendar to bi stalo vas, ne nas...to vas pa boli!!! Redna jutranja panda pri Povžu bo s

  • YaKo 09:12 18.april 2019.

    V primeru take nesreče, ko se ve, da bo cesta dlje časa zaprta, bi lahko policija takoj poskrbela, da se čakajoči obrnejo proti najbližjemu izvozu.

  • kmetek 08:30 18.april 2019.

    Več kamer, več kaznovanja. SIMPLE ko PASULJ.