Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Kazensko ovadili župana Tišine

internet url Shutterstock
Musrkosoboški kriminalisti so zaradi zlorabe uradnega položaja kazensko ovadili župana Tišine, Franca Horvata.

Franca Horvata , župana občine Tišina, so ovadili, ker je za izdelavo spletnega portala občine odredil izplačilo, čeprav storitev po sklenjenih pogodbah ni bila opravljena in spletni portal ne deluje. S tem dejanjem je občinski proračun oškodoval za 9.247 evrov.

Spletna stran pripravljena

"Potekala je kriminalistična preiskava, in sicer za štiri zadeve. Ena je očitna prešla v ovadbo," je za Žurnal24 pojasnil Franc Horvat . Dodal je še, da je nedolžen. O očitkih glede spletne strani pa je še dodal, da je spletna stran pripravljena ter da se mora le še "osvežiti" .

Zvišali znesek

V predkazenskem postopku so kriminalisti ugotovili, da si je samostojni podjetnik z območja Upravne enote Murska v letu 2011 od dveh različnih podjetij pridobil ponudbi (predračuna) za izdelavo spletnega portala. Na obeh ponudbah je zvišal znesek in ju skupaj s svojo ponudbo predal Horvatu. Župan je vse ponudbe predal delavki občinske uprave in ji odredil, da opravi postopek naročila male vrednosti. V postopku javnega naročila male vrednosti je bil samostojni podjetnik, ki je na obeh ponudbah zvišal znesek, izbran kot najugodnejši ponudnik.

Poleg Horvata, ki je storil kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja, so kriminalisti zaradi ponarejanja listin kazensko ovadili tudi podjetnika.

Komentarjev 2
  • privat 07:56 15.december 2012.

    kaj mu pa bojo naredili?? Nič!!

  • pajo 15:55 18.september 2012.

    Občina Tišina?Že dve leti delajo portal. Pa je še vedno stari.