Slovenija > Črna kronika
5426 ogledov

Ker ga ni uslišala, jo je zabodel v trebuh in ji odsekal prst

Gašparič Luka Andrej PETELINŠEK/Večer
Mariborski Mestni park je bil septembra lani prizorišče nepredstavljivo grozljivega napada. Takrat 22-letni Luka Gašparič iz Dogoš je šel z nožem in kuhinjsko sekiro nad dve leti mlajše dekle, v katero je bil zaljubljen, vendar nesrečno – čustev mu ni vračala. V preteklosti se ji je zaradi tega že maščeval, poškodoval ji je avto.

Čeprav je bil v Luka Gašparič zvezi z drugo, naj bi 20-letnico zalezoval od lanskega julija in ji pošiljal kupe SMS-sporočil. Brez uspeha. V njem naj bi se razraščalo ljubosumje in skoval je peklenski načrt. Poslal naj bi ji sporočilo, da je pri akvariju pustil škatlo s sporočilom zanjo, in res je šla ponjo. Gašparič naj bi se ji približal izza hrbta in jo tako presenetil, ter jo večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu in ušesih ter ji s kuhinjsko sekiro še odsekal palec. K sreči je Mariborčankine krike slišala policijska patrulja, ki je bila na obhodu parka. Dekle so odpeljali v bolnišnico – bila je v smrtni nevarnosti – Gašparič pa se je zatem vrnil na kraj zločina, saj je tam pozabil nahrbtnik, in zgrabili so ga policisti.

Od takrat je v priporu, mariborsko tožilstvo pa je po poročanju Večera zoper njega pred dnevi vložilo obtožnico. Vodja tožilstva Darko Simonič je prepričan, da je Gašparič hotel študentko umoriti in bi mu to tudi uspelo, če ne bi nihče slišal njenega vpitja. Napadalec naj bi dejanje priznal in pokazal tudi, kam je odvrgel nož in sekiro.

Vlaović Luka Slovenija Slovenija Bivšo partnerko in hčer skušal pokončati z zastrupljenimi krofi

Obtožnica je torej vložena, je pa njegov zagovornik, odvetnik Žiga Podobnik, dosegel, da so iz sodnega spisa izločili dva dokaza, mobilni telefon in oblačila, zasežena ob prijetju. Takrat namreč, neuradno, policisti menda niso Gašpariča seznanili z njegovimi pravicami.

Slednji je sicer veljal za nadarjenega dijaka, leta 2018 je tudi zmagal na državnem prvenstvu v pomnjenju: v 15 minutah si je zapomnil kar 406-mestno naključno število.

Šočri Mehmeti Slovenija Slovenija Bivši partnerki z bejzbolskim kijem razbil glavo
Komentarjev 6
  • indigokid 08:07 10.marec 2023.

    štajerci pač ...

  • Friderik1950 16:17 09.marec 2023.

    Iz dobro obveščenih krogov sem izvedel, da je zverinsko napadeno dekle grozno iznakaženo, med drugim tudi slepo na eno oko. Morilec bi si tako zaslužil, da ga javno obesijo na glavnem trgu, ker pa zakonodaja tega ne dopušča, mora tožilsto ...prikaži večo vztrajati na dosmrtnem zaporu, za poduk tistim ki bi še želeli v Mariboru storiti kaj podobnega. Dobro napisano Mirćek.