Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Kombi zbil sedemletnega otroka

Med Idrijo in Cerknim je voznik kombiniranega vozila zbil otroka, ki je izstopil iz avtobusa in stekel na cesto. Otroka so zaradi poškodb prepeljali na zdravljenje v Ljubljano, primer pa preiskuje policija.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, se je nesreča zgodila včeraj ob 14.30 na odseku t. i. Keltike med Spodnjo Idrijo in Želinom, v kraju Plužnje.

Po dosedanjih ugotovitvah je sedemletni otrok v omenjenem kraju izstopil iz avtobusa, ki je pripeljal iz smeri Idrije proti Želinu, so zapisali policisti. Otrok je po njihovih navedbah nenadoma stekel na vozišče v trenutku, ko je po njem iz smeri Želina pripeljal 31-letni voznik kombiniranega vozila. Omenjeni voznik kombija je po ugotovitvah policije kljub zaviranju otroka zbil po vozišču s sprednjim delom vozila.

Kasneje so otroka, ki je po dosedanjih ugotovitvah najverjetneje utrpel hude telesne poškodbe, s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana na nadaljnje zdravljenje, sporočajo s policije.

V zvezi z obravnavanim primerom so obvestili tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so na podlagi določil zakona o motornih vozilih odredili izredni tehnični pregled kombiniranega vozila. Glede na zbrana obvestila in ugotovljena dejstva bodo idrijski policisti zoper voznika kombija podali ustrezen ukrep.

Komentarjev 2
  • reider 21:39 03.februar 2012.

    Hja kilometer od mene je na enak način auto zbil srednješolko. Nesrečo svojega sodelavca ki je stekel iz autobusa pred auto pa sem posnel delno celo z kamero. Ko sem ga kakšno leto po nesreči srečal in ga uprašal ,če ...prikaži več želi posnetel,je kratkomalo odvrnil: Me ne zanima nič. Obadva sta pa dobila težje poškodbe.

  • Stolp 12:44 02.februar 2012.

    Tehnični pregled vozila? Samo, da se bo nekaj našlo in da se bo lahko naprtilo krivdo nič hudega slutečemu vozniku? OK recimo da najdejo da zavore niso bile brezhibne. OK potem je deloma tudi voznikova krivda. Ampak ali bo odgovarjala ...prikaži več oseba, ki je bila odgovorna za tega otroka? Starš? Vzgojitelj? To pa ne, a ne?Folk je butast in veliko lažje doume da ga je zbil brezobziren voznik kot pa da je vsak odgovoren zase, za svoje otroke,... da, če je to šolski avtobus, da je nekdo(šola, voznik avtobusa,...) odogovoren za otroka, da varno pride domov oz. bi v normalni državi moral biti. In tako naprej...