Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Kriminalisti naj bi tožilca že prijeli

Žurnal24 main
Z Generalne policijske uprave so potrdili, da preganjajo sum korupcije pri uradni osebi. Neuradno: za preiskovanega tožilca naj bi odredili pripor.

 

Minister za pravosodje Aleš Zalar je o preiskavi poslal dodatna vprašanja generalni državni tožilki Barbari Brezigar, ki ga je po telefonu tudi obvestila o dogajanju. "Preiskava ni končana, če pa drži, da je bil vpleten tožilec, to ni dobro."

Policija je za zdaj, ker preiskava še poteka, zelo skopa z informacijami.

Potrdili so le, da preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) na območju Murske Sobote preiskujejo in "zbirajo obvestila v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja s področja korupcije, katerega je osumljena uradna oseba".

Praktično enak odgovor smo dobili od Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala: "V zadevi, o kateri sprašujete, gre za predkazenski postopek, v katerem sodelujeta Skupina in NPU. V tej fazi vam več informacij ne moremo posredovati."

Neuradno naj bi šlo za okrožnega tožilca. Kot je poročal POP TV, se je hišna preiskava odvila že zjutraj, tožilca pa so prijeli ravno v času, ko je prejemal podkupnino. To naj bi kazalo tudi na to, da so kriminalisti sodelovali z osebo, od katere naj bi tožilec zahteval podkupnino.

Velika vsota
Spletni portal pomurje.si pa navaja, da naj bi šlo za tožilca Roberta Stojka. Isti portal navaja, da naj bi šlo za 20 tisoč evrov podkupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.