Slovenija > Črna kronika
2178 ogledov

Kriminalistu odpoved zaradi tega kaznivega dejanja

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Koprski kriminalisti so pri kaznivem dejanju zasačili svojega sodelavca.

Kriminalistu so kolegu na sled prišli pri preiskavi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Kriminalist je že dobil izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Ujet med preiskavo

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so njihovi kriminalisti preiskovali sum neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Na podlagi zbranih podatkov je koprsko okrožno državno tožilstvo odredilo izvajanje prikritih preiskovalnih ukrepov zoper slovenskega državljana. Z izvajanjem teh ukrepov pa so kriminalisti septembra potrdili, da pri izvrševanju kaznivega dejanja sodeluje tudi kriminalist, zaposlen na Policijski upravi Koper.

Kriminalist že na cesti

V skladu z zakonom je okrožno državno tožilstvo predkazenski postopek odstopilo oddelku za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu (SDT).

Kriminalistu so na podlagi sklepa generalne direktorice policije v soboto že izrekli izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi in prepoved opravljanja dela za čas trajanja postopka. Odvzeli so mu službeno orožje in onemogočili dostop do vseh internih evidenc policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam50 18:40 30.september 2019.

    Ima ta poštenjak ime in priimek,tako kot Janez Slovenc,ki je ukradel skorjo kruha in so ga dobili kolegi brezimenega kriminalista....