Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Kriv spolnih napadov na mladoletnice

Warren Jeffs (levo) s svojimi odvetniki med sojenjem Žurnal24 main
Warren Jeffs, poligamist in vodja sekte, je spoznan za krivega spolnega napada na mladoletnice. Grozi mu dosmrtni zapor. Sicer je bil že obsojen zaradi urejanja zakona med mladoletnico in njenim 19-letnim bratrancem.

Porota v Texasu je Warrena Jeffsa, poligamista in vodjo sekte Cerkve svetnikov Jezusa Kristusa poslednjega dne, spoznala za krivega spolnega napada na mladoletne osebe. Grozi mu dosmrtna ječa. Spoznan je za krivega, da je leta 2008 najstnici prisilil v "duhovni zakon", z eno od njiju pa ima tudi otroka, ki ga je rodila pri 15 letih. Tožilstvo je na sojenju med drugim zavrtelo zvočne posnetke, na katerih Jeffs dekletom pojasnjuje, kako naj ga spolno zadovoljijo. Njegova obramba je temeljila na trditvi, da ga preganjajo zaradi verskega prepričanja. Poleg njega so oblasti obtožile še nekaj moških iz sekte, ki ima sicer deset tisoč članov.

Preden so Jeffsa leta 2006 aretirali, je bil 15 mesecev na begu kot eden od desetih najbolj iskanih beguncev na seznamu FBI-ja. Leto kasneje je bil obsojen na pet let zapora zaradi sodelovanja pri posilstvu, potem ko je organiziral zakon med 14-letnico in njenim 19-letnim bratrancem. Tri leta kasneje je vrhovno sodišče v Utahu zahtevalo novo sojenje, ker sodnik na prvotnem sojenju ni dal pravilnih navodil poroti.

Komentarjev 1