Slovenija > Črna kronika
7416 ogledov

Filmski lov slovenske in italijanske policije na 25-letno voznico golfa

policija Anže Petkovšek
Voznica je huje kršila prometna pravila, s tem ogrožala varnost drugih udeležencev v prometu, na pozive policistov pa se ni odzivala.

Novogoriški prometni policisti so v sredinih zgodnjih večernih urah obravnavali mlajšo italijansko voznico osebnega avtomobila. Nekaj minut pred 20. uro so jo med kontrolo v cestnem prometu ustavljali, ko je vozila iz semaforiziranega križišča na Vojkovi ulici proti krožišču v smeri Rožne Doline pri Novi Gorici. Policisti so jo večkrat ustavljali z modro lučjo in kratkim zvočnim znakom s sireno, a se voznica na znake ni odzvala. 

Zapeljala je v krožišče in od tam v smeri proti Grčni ter nato po glavni cesti proti Rožni Dolini in v naselje Šempeter pri Gorici. V Šempetru pri Gorici je zavila desno proti nekdanjemu mejnemu prehodu in prečkala državno mejo. Prometni policisti so skladno s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju pobegli voznici sledili v Italijo in o tem obvestili italijanske varnostne organe. 

Voznica je tudi na italijanski strani meje nadaljevala z grobim kršenjem cestnoprometnih predpisov in z agresivno vožnjo ogrožala samo sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Slovenskim policistom jo je uspelo ustaviti en kilometer od nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu na italijanski strani. Pri tem je voznica z njenim osebnim vozilom poškodovala službeni vozili slovenske policije. 

Policisti so morali v nadaljevanju postopka uporabiti prisilna sredstva zoper pobeglo voznico, ki so jo nato prevzeli italijanski varnostni organi. Ugotovili so, da gre za 25-letno Italijanko, ki je imela na vozilu, ki je bilo lani odjavljeno iz prometa, nameščene registrske tablice, ki so pripadale drugemu avtomobilu. 

Novogoriški policisti bodo voznici izdali plačilni nalog zaradi več kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o motornih vozilih. Prav tako jo obravnavajo zaradi povzročitve prometne nesreče I. kategorije s pobegom v krožišču v Kromberku pri Novi Gorici. Pobegla voznica se je namreč s svojim vozilom zaletela v zadnji del drugega avtomobila. 

Zoper voznico bodo ukrepali tudi italijanski policisti. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice