Slovenija > Črna kronika
2549 ogledov

Mačko z vso močjo zalučal v prepad

Mačka v prepad Facebook
Na Facebooku kroži posnetek novega primera neprimernega ravnanja z živaljo pri nas.

Na Facebooku med slovenskimi uporabniki kroži posnetek, v katerem se jasno vidi, da mlajši fant z vso silo v prepad zaluča mačka. Med gručo ostalih je slišati: "Kaj je stabo?"

Domneva se, da je do dogodka prišlo na Gorenjskem; policisi PU Kranj so bili z dogodkom seznanjeni in so že opravili prve razgovore. Nekaj informacij v zvezi z dogodkom so že dobili, so sporočili s kranjske policijske uprave in dodali, da so danes v zvezi z dogodkom prejeli več prijav.

Preiskava je v teku, policisti preverjajo sum nezakonitosti, bodisi kaznivega dejanja po kazenskem zakoniku ali prekrška po zakonu o zaščiti živali.

Kazenski zakonik za surovo ravnanje ali nepotrebno povzročanje trpljenja živali predvideva denarno kazen ali zapor do enega leta, za mučenje več živali, trajno pohabljenje ali na krut način povzročen pogin pa do dveh let zapora. Za prekršek po zakonu o zaščiti živali se posameznik kaznuje z globo od 800 do 1200 evrov.

Ubijanje mačka Pozor, vznemirjujoče! Svet Posnetek izzval veliko zgražanje Mučenje psa v Srbiji Preveč nazorno Vizita za živali Člana sekte bestialno zaklala psa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Mepi 07:26 01.julij 2019.

    Pa naj še njega vržejo v prepad! Se bo vsaj kaj naučil...

  • maresem 07:49 17.maj 2019.

    Naj crkne v mukah prasec debilni.