Vizita za živali
1382 ogledov

Nadaljevanje zgodbe: Brutalno pretepal pse, policija pa ...

Posnetki, ki so pretresli splet, dobivajo nadaljevanje.

Moškega, ki je brutalno pretepel svoje pse, kar je bilo posneto in pretreslo splet, je policija prijela in po zaslišanju spustila na svobodo.

"Glede na velik interes javnosti v zvezi z dogodkom lahko potrdimo, da je po izvedenih preiskovalnih dejanjih moški spuščen iz prostorov policije. O vsem bomo obvestili pristojno policijsko upravo v Zadru, na območju katere je prišlo do dogodka. Tam bodo presodili o nadalnjih ukrepih," je za hrvaške medije sporočila solinska policijska postaja.

Policija ga je prijela Vizita za živali Pretresljiv posnetek, kako je lovec mučil svoja psa

Razlog, da so moškega zaslišali, je posnetek, ki je zaokrožil ter šokiral ne le hrvaško javnost, pač pa tudi sosednje držve. Moški B. O. iz mesta Postinje Donje je brutalno pretepel svoje pse, potem ko so mu ti pregrizli kable v prtljažniku avtomobila, v katerem jih je prevažal.

Pred obiskom policije so moškega našli aktivisti gibanja za zaščito živali Levijatan; povedal jim je, da je prvič v življenju izgubil kontrolo nad sabo, ko je videl, kakšno škodo so mu povzročili psi.

Moški je bil sicer član Lovskega društvo Muć, ki ga je iz svojih vrst že izbrisalo, medtem ko so psi moškemu odvzeti in so trenutno v zavetišču. Bili niso niti cepljeni niti čipirani, poroča portal Index.hr.

Stari posnetki

Posnetki so sicer nastali že pred dvema letoma. Sosedje 62-letnega moškega so ob tem za portal 24sata povedali, da živi od skromne pokojnine, ki znaša le dva tisoč kun (270 evrov), da približno polovico porabi za pse ter da "žival mora vedeti, kdo je vodja". Strinjajo se sicer, da je zloraba psov na posnetku enostavno preveč surova.

Predsednik Lovske zveze Splitsko-dalmatinskega okrožja Mladen Balić je pri tem za 24sata povedal, da so posnetki klofuta vsem. "Ne le lovcem, pač pa tudi ostalim državljanom. Upamo, da bo ravnanje ustrezno kaznovano. To ni ogledalo ne lovcem ne državljanom, to je zverinsko dejanje. Človek je lahko jezen, jezno lahko reagira tudi na drugega človeka, izražati svoj bes na pse in to na takšen način pa je katastrofa."

Našli so ga Vizita za živali To je o mučenju svojih psov povedal lovec

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.