Slovenija > Črna kronika
69 ogledov

Mariborčan rešil utapljajočega turista, nato umrl sam

Utapljanje Shutterstock
Po reševalni akciji se je vrnil na čoln ...

41-letni Mariborčan je v Crveni luki pri Biogradu prejšnji četrek iz morja rešil utapljajočega moškega, uro kasneje pa umrl sam, poroča Jutarnji list. 

Pokojni 41-letni Mariborčan je prejšnji četrtek skupaj z družino priplul v Crveno luko pri Biogradu. Potem ko so se zasidrali, je zaslišal klice na pomoč iz morja. Zagledal je moškega, starega približno 50 let, ki se je utapljal, ker ga je zgrabil krč. Mariborčan je takoj skočil v morje in zaplaval proti moškemu, drugi ljudje pa so medtem vrgli reševalni jopič in s skupnimi močmi so ga rešili.

Po reševalni akciji se je Slovenec vrnil na svoj čoln in skupaj z družino zaplul proti Pakoštanom. Po približno dvajsetih minutah je začutil hudo slabost in razbijanje srca. Imel je le še toliko moči, da je soprogo in hčerki varno pripeljal do pristanišča. Potem ko je privezal čoln, je padel v nezavest. Reševalci so prišli v petih minutah in so ga oživljali kar dve uri, a neuspešno. Smrt so kasneje potrdili v bolnišnici v Biogradu. Umrl je zaradi srčne kapi.

"Imel je šele 41 let in vsako leto je z družino prihajal v kamp Soline. Za sabo je pustil dve hčerki, stari 12 in 18 let. Bil je velik človek, dobričina, ki je bil vedno pripravljen pomagati, vsi so ga imeli radi. Želim, da se ve zanj. Življenje je žrtvoval za nekoga drugega," je povedal brat umrlega.

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 1
  • moder 15:41 12.avgust 2015.

    Iskreno sožalje družini heroja.