Slovenija > Črna kronika
151 ogledov

Medved na Aljaski pojedel izletnika

Grizli Shutterstock
V narodnem parku Denali na Aljaski je grizli ubil in deloma pojedel 49-letnega Richarda Whita iz San Diega v Kaliforniji. Morda je medveda zmotilo fotografiranje.

Uslužbenci parka so namreč našli posnetke na fotografski kameri izletnika. Fotografije prikazujejo grizlija pri reki Toklat, ki ga je White fotografiral najmanj osem minut. Zadnje fotografije kažejo medveda, ki se je obrnil proti nesrečnemu fotografu.

Ščitil svoj ulov

Trije drugi izletniki so v petek pozno popoldne po krajevnem času našli nahrbtnik, kose obleke in sledove krvi, o čemer so obvestili pristojne.

Čuvaji so nato iz helikopterja opazili medveda in se spustili na tla. Medved je najprej pobegnil, vendar pa se je kasneje vrnil, da zaščiti svoj "ulov", in je čuvaje pregnal. Ti so ga bili potem prisiljeni ustreliti, da pridejo do trupla. Napadi grizlijev na človeka so redki in White je postal prva žrtev v zgodovini parka Denali.

Komentarjev 1
  • Method 11:51 27.avgust 2012.

    Ljudje rinejo tja kamor nespadajo zalostno da ga je medved ubil , samo kaj clovek rine v kraje kjer je znano da zivijo medvedi.Cloveska narava je cudna......