Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Množičen pogin rib

Žurnal24 main
V Kamniški Bistrici, ki se je danes na nekem delu iz neznanega razloga izsušila, je poginilo ogromno rib. Veliko pa so jih rešili ribiči in prostovoljci.

Kamniška Bistrica se je izsušila na območju nekaj kilometrov, nastalo situacijo pa so zgodaj zjutraj opazili domačini. Kmalu zatem so na kraj dogodka prišli še ribiči, ki so okoli 8.ure zjutraj z vedri in mrežami začeli reševati ogrožene ribe. Čez dan je pri reševalni akciji sodelovalo več kot 20 ribičev in prostovoljcev, ki so iz izsušene struge želeli rešiti čimveč živali.

Struga naj bi se izsušila zelo hitro. Med ogroženimi ribami pa je bilo največ postrvi, klenov in mren. Prisotni so ocenili, da je bilo skupaj ogroženih okoli 10000 rib, vzroka za dogodek pa še niso uspeli ugotoviti. Na ogroženo območje niso uspeli priklicati inšpekcije, je pa društvo za varstvo okolja na sodišče že vložilo kazensko ovadbo zoper neznanega storilca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.