Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Na cestah ena nesreča za drugo

Prometna nesreča pri Ivančni Gorici Gašper Stopar
Petkovo popoldne je prineslo nove nesreče in nevšečnosti v prometu.

Malce po 14. uri sta v naselju Borovci v občini Markovci čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so odklopili akumulatorja na vozilih, počistili razlite tekočine po cestišču in prečrpali gorivo iz enega poškodovanega vozila. Reševalci NMP Ptuj so v ptujsko bolnico prepeljali tri poškodovane udeležence.

Nekaj minut pozneje je na regionalni cesti Zagorje - Trojane, v naselju Orehovica, prišlo do prometne nesreče v kateri je s cestišča zdrsnila cisterna s približno 12 000 litri nafte. Gasilci Gasilskega zavoda Trbovlje in PGD Zagorje mesto so vozilo pregledali in niso ugotovili puščanja cisterne. Prevoznik je priskrbel rezervno avtocisterno v katero so prečrpali nafto. V intervenciji so gasilci izvajali protipožarno zaščito in spremljali prečrpavanje nafte zaradi možnosti razlitja v bližnji potok, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje (URSZR).

Pred četrto popoldne še dvakrat počilo

Pred 16. uro sta se zgodili še dve nesreči. Na novomeški obvoznici v smeri proti nakupovalnemu središču Qlandia v Novem mestu so se v trčenju dveh osebnih vozil tri osebe poškodovale. Reševalci NMP ZD Novo mesto so jih odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto so kraj nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, posipali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja in do prihoda policistov usmerjali promet.

Nekaj minut kasneje se je na cesti Hrastovica - Pijavica, na meji med občinama Mokronog-Trebelno in Sevnica, zgodila še ena prometna nesreča. V čelnem trčenju dveh osebnih vozil sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Trebnje in PGD Mokronog so kraj dogodka protipožarno zavarovali, s tehničnim posegom razprli avtomobil in iz njega rešili sovoznika, odklopili akumulatorja, posipali razlite motorne tekočine in pomagali pri odstranjevanju poškodovanih vozil. Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovane oskrbeli in jih odpeljali v novomeško bolnišnico.

Do prometne nesreče je nekaj minut po 16. uri  prišlo tudi na cesti Novo mesto - Metlika, na Hrastu pri Jugorju. V trčenju treh osebnih vozil se je ena oseba poškodovala. Reševalci NMP ZD Metlika so jo odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci PGD Črnomelj so kraj dogodka protipožarno zavarovali, odklopili akumulatorje, posipali razlite motorne tekočine in pomagali pri odstranjevanju vozil s ceste, še piše URSZR.

V 36 urah štiri žrtve cest

Dopoldan se je zgodila nesreča na dolenjski avtocesti, kjer je voznik tovornega vozila do smrti zbil 49-letnega pešca, ki naj bi izstopil iz vozila.

Včeraj pa sta se na Celjskem zgodili dve prometni nesreči. Na cesti Radlje–Maribor je umrla 80-letna sopotnicana cesti Arja vas –Velenje, pa je umrl 51-letni voznik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.