Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Na Facebooku ponujali službo preprodajalca

marihuana Žurnal24 main
Varaždinska in medžimurska policija sta odkrili verigo preprodajalcev. Delo so ponujali tudi prek Facebooka.

Varaždinska in medžimurska policija sta s policijsko akcijo razbili verigo preprodajalcev marihuane in speeda na varaždinskem in medžimurskem območju.

V sklopu policijske akcije, ki se je odvijala od sredine marca do konca julija, so v osmih stanovanjih našli 1370 gramov marihuane, tri sadike indijske konoplje, pet digitalnih tehtnic, 15 mobitelov, malokalibrsko puško, pištolo M-70, večjo količino streliva ter malce manj kot tisoč evrov, piše 24sata.

Na čelu 28-letnik

Verigo je vodil 28-letnik, ki je imel tudi dva pomagača, stara 25 in 55 let. Pomagala sta mu pri pakiranju in posredovanju droge.

Marihuano so preprodajali v paketkih od 15 do sto gramov. Za 15 gramov so zaslužili 80 evrov, za 50 gramov pa 265 evrov. Policisti so zaradi količin, ki so jih Hrvati prodajali na trgu, menili, da mora biti v verigo vključenih več ljudi, ki drogo preprodajajo naprej, piše Jutarnji list.

Medžimurski policisti so tako priprli še 11 ljudi. Po zaslišanju so jih pet izpustili, ostali pa so še vedno v priporu. 28-letnik naj bi s preprodajo zaslužil najmanj 24 tisoč evrov.

Za preprodajalca 1100 evrov na mesec

Policija je sporočila še, da so preprodajalci med drugim prek Facebooka in Skypa mladoletnikom ponujali službo. V zameno za preprodajo pa naj bi jim ponujali malce manj kot 1100 evrov na mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.