Slovenija > Črna kronika
52 ogledov

Na Soči umrl kajakaš

Reševanje kajakašice na Soči GRS Tolmin
Včeraj popoldan se je na Soči na Kobariškem ponesrečil nemški kajakaš.

"Bovški policisti so ugotovili, da so se 57-letni kajakaš in njegovi trije prijatelji, stari od 45 do 58 let, vsi državljani Nemčije, okoli 14.15 ure s kajaki v lastni režiji spustili po brzicah reke Soče od vstopnega izstopnega mesta Otona pri naselju Trnovo ob Soči proti Kobaridu," je pojasnil Dean Božnik s PU Nova Gorica. "Najprej se je po reki Soči s kajakom podal njegov 45-letni prijatelj, za njim pa omenjeni 57-letni nemški kajakaš."

PREBERITE ŠE: 

Po približno stotih metrih plovbe po brzicah reke je 57-letnik s kajakom zadel ob večjo skalo sredi struge reke, pri čemer ga je močan rečni tok s kajakom vred stisnil ob omenjeno skalo.

Z rešilnim jopičem se je zataknil

"Čez nekaj časa je izplaval iz kajaka, vendar mi mogel splavati mimo skale, saj se je med premikanjem s svojim rešilnim jopičem zataknil ob manjšo skalo pod vodo," je povedal Božnik. "Celotno dogajanje je opazil 45-letni prijatelj, ki je s svojim kajakom nemudoma zapeljal na levi breg in mu takoj priskočil na pomoč. Najprej mu je z najbližje skale, z oddaljenosti približno petih metrov, vrgel reševalno vrv, ki jo je 57-letni Nemec ujel, vendar se ni uspel povleči iz vode."

Prav tako mu zaradi močnega toka reke z nožem ni uspelo odrezati rešilnega jopiča, ki ga je nosil.

Reševalci mu niso mogli več pomagati

"45-letni kajakaš je nato svojo vrv pritrdil in se navezal na bližnjo skalo in se nato spustil v vodo ter po več poskusih uspel doseči 57-letnega prijatelja, ki je bil že več minut pod vodo, z nožem prerezal njegov rešilni jopič in nesrečnega 57-letnega prijatelja izvlekel do levega brega reke Soče," je povedal Božnik. "V tem času sta v pomoč prišla tudi druga dva nemška kajakaša, oba stara 58 let. Nemudoma so začeli z oživljanjem, saj 57-letnik ni kazal znakov življenja."

O nesreči so nemški državljani takoj obvestili tudi reševalce. Na kraj nesreče so prišli člani GRS Tolmin in gasilci PGD Kobarid, ki so zdravnici in reševalcem tolminskega zdravstveneega doma nudili pomoč pri oživljanju nemškega kajakaša, vendar je zdravnica nekaj pred 17. uro lahko le potrdila smrt 57-letnega Nemca.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.