Slovenija > Črna kronika
223 ogledov

Na sodišču zaradi pretepenega policista

Matej Soklič mora dokazati dvoje: da ni napadel policista in da ni udaril nataka Žurnal24 main
Sojenje bivšima športnikoma Mateju Sokliču ter Damirju Sadikoviču: lani naj bi skupaj napadla kranjskogorskega policista Marka Kopavnika. "Rekel mi je, da bom prvi bosanček, ki ga bo vlekel po smučišču," o domnevnih Kopavnikovih žaljivkah pravi Sadikovič.

Nekdanji olimpijec, tekač na smučeh Matej Soklič, in njegov smučarski kolega Damir Sadikovič sta se danes zagovarjala pred kranjskim sodiščem. Januarja lani je namreč Sadikovič napadel kranjskogorskega policista, Soklič pa naj bi mu pri tem pomagal.

Okrožno državno tožilstvo je zoper njiju vložilo obtožbo zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Priče naj bi sicer opisale, da je policista udarjal Sadikovič, ker je mož v modrem istega popoldneva kaznoval Sokliča. Ta naj bi se s pestjo znesel nad natakarico v enem od rateških lokalov.

"Straženje ne more biti sostorilstvo"

Danes pa smo na sodišču lahko slišali nekoliko drugačno zgodbo. Njuna odvetnika sta obtožnico izpodbijala. Zatrdila sta, da stranki nista storili tega kaznivega dejanja. Kar se tiče Sokličeve vloge, odvetnika trdita, da straženje ni sostorilstvo, temveč kvečjemu lahko le pomoč pri kaznivem dejanju.

Policist naj bi ga žalil z "bosančkom"

Sadikovič je ob zagovoru predstavil svojo plat: policist Marko Kopavnik naj bi ga pred tem žalil. "Rekel mi je bosanček," je dejal Sadiković. Kopavnik je po njegovih trditvah k temu dodal še bolj žaljivo obljubo: rekel naj mu bi, da bo "prvi bosanček, ki ga bo vlekel po smučišču".

"Ata, ustreli ga!"

Sadiković naj bi se z njim kasneje želel pogovoriti o teh žaljivkah. Priznal je, da je prosil Sokliča za prevoz, saj je bil sam v vinjenem stanju. Soklič naj bi mu dejal, naj se le pogovorita ter naj se ne zapleteta v še hujši prepir. A ko je Sadikovič pozvinil na vratih, se je prepir kaj kmalu vnel in sledilo je prerivanje, posledično tudi padec obeh po stopnicah. Soklič naj bi v tem času čakal v avtu. Slišal je kričanje, kot je priznal, ni pa se želel vpletati v pretep. Policist naj bi večkrat zavpil: "Ata, pojdi po puško in ga ustreli!"

Soklič je bil oproščen, Sadikovič pa je bil obsojen na 4 mesece z dvema letoma preizkusne dobe. Policist zahteva še tisoč evrov solidarnostne odškodnine na družinskega člana (takrat je bilo doma pet članov družine) od obeh. O tem sodišče danes ni odločalo.

Komentarjev 5
  • MK 12:47 26.oktober 2016.

    Sem bil v družbi, ki je našla precej denarja na smučišču in kluče od passatta. Kranjskogorska policija ga je seveda vzela brez zapisnika. Mi seveda o postopku nismo vedeli nič in smo pač verjeli policistom, da je tako prav.<br ...prikaži več />Danes mi je seveda vse jasno.

  • MK 12:45 26.oktober 2016.

    Matej Soklič a zdaj že plačuješ za vse otroke, ki si jih zaplodil po Kranjski Gori?Za alkohol imaš denar za plačevanje preživnin ti ga pa gvišn zmanjka...

  • JohnSmith30699 16:32 31.avgust 2011.

    tegale Soklića je treba zapret, ker je sluzast kot kača