Slovenija > Črna kronika
89 ogledov

"Na žalost nismo našli nič konkretnega"

iskalna akcija Saša Despot
Včerajšnja množična akcija iskanja 18-letnega Klemna Jakliča neuspešna. Nobenega sledu prav tako ni o Domnu Simoniču, ki ga v Mariboru pogrešajo že dva tedna.

"Nismo našli nič konkretnega, na žalost," je povedal eden od kordinatorjev isklane akcije 18-letnega Klemna Jakliča, Martin Žukovec. Iskalno akcijo so organizirali svojci, prijatelji in sošolci, potekala je v Trnovem in na Prulah, v njej pa je sodelovalo okoli 200 ljudi.

Preberite:

V Ljubljani velika iskalna akcija. Bodo našli Klemna Jakliča?

Čakajo še posnetke kamer

Klemen Jaklič | Avtor: Facebook Facebook
"Čakamo, če se bo iz posnetkov kamer kaj videlo, da bomo vedeli kako se iskanja sploh lotiti. Ko bo kaj več znano in če bo možno pomagati, bomo akcijo iskanja ponovno organizirali," pravi Žukovec.

Družina se zahvaljuje

"Klemnova družina in vsi ostali se še enkrat zahvaljujemo za tako veliko udeležbo. Naredili smo največ kar smo pač sami lahko. Upajmo, da se bo zadeva v prihodnjih dneh razčistila. Radi bi se zahvalili tudi policiji, ki je z nami sodelovala, pomagala pri organizaciji in tudi priskrbela ekipo za teren pa tudi vsem prostovoljnim gasilskim društvom, ki so se udeležili te akcije ter pomagali z razno opremo in znanjem," se zahvaljuje Žukovec, vsem, ki so sodelovali v iskalni akciji pa se je zahvalil tudi Klemnov brat.

iskalna akcija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Iskali bodo tudi v Savi

Iskalno akcijo naj bi v naslednjih dnevih organizirali še litijski gasilci, ki naj bi preiskali območje izliva Ljubljanice v Savo. Iskanju na bregovih Save naj bi se pridružili tudi sodelujoči v včerajšnji akciji.

Moški v Ljubljanici

Klemen Jakič je izginil v soboto ponoči, nazadnje so ga videli okoli treh na Trnovem. Ob štirih zjutraj je Ljubljančan poklical policijo in sporočil, da je v bližini Trnovega v reki Ljubljanici opazil moškega, ki je živ in je poskušal plavati, tok reke pa ga je nato odnesel iz njegovega vidnega polja. Policisti so pregledali okolico Ljubljanice na kraju izginotja vse do zapornic na Ambroževem trgu ter nato še do zapornic na Fužinah. Iskali so tudi gasilci in pilot policijskega helikopterja.

Preberite še:

Domna Simoniča pogrešajo že dva tedna

Domen simonič plakat | Avtor: Facebook Facebook
Že dva tedna pa minevata tudi od izginutja Domna Simoniča, ki so ga nazadnje videli 24. februarja pred mariborskim Štukom. Tudi v Mariboru so straši in sorodniki organizirali več isklanih akcij, vendar našli niso ničesar. Ničesar niso našli niti gasilci, ki so skupaj s potapljaško zvezo preiskali širše območje Drave.

V nedeljo je občan med Koroškim mostom in Studenško brvjo v Dravi opazil plavajoče osebne predmete in o tem obvestil OKC- obveščevalno komunikacijski center. Policisti so po preiskavi vsebine najdenega nahrbtnika ugotovili, da ta ni pripadal Domnu Simoniču.

 

 

Komentarjev 1
  • malonaokoli 08:47 10.marec 2016.

    nekateri imajo dvojno življenje in bližnji o tem pojma nimajo...veliko svetovnih priložnosti je za to, a ko se zapleteš v neznane mreže, dogodek, nekega dne...izgineš.