Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Nadaljevanje sojenja Borovima zdravnikoma

Zlatka Kanič in Pogorevc Žurnal24 main
Primer Bor Nekrep: na Okrožnem sodišču v Mariboru se danes nadaljuje sojenje mariborskima pediatroma Zlatki Kanič in Robertu Pogorevcu, ki ju obtožnica bremeni povzročitve smrti iz malomarnosti.

Zdravnika Robert Pogorevc in Zlatka Kanič naj bi bila odgovorna za smrt 12-letnega Bora Nekrepa marca 2008, za kar jima grozi kazen od šestih mesecev do petih let zapora. Za tokratno obravnavo je predvideno zaslišanje nekdanjega strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Antona Crnjaca in več mariborskih zdravnikov.

Nazadnje je bila obravnava 8. julija, ko je sodišče zaslišalo zdravstveno osebje kliničnega centra. Pričanje specializantke Shpresa Pula, ki je Bora sprejela v bolnišnico, je pokazalo predvsem na slabo komunikacijo med njo in Kaničevo.

Sojenje v zadevi Nekrep se je začelo 24. junija z branjem obtožnice in zagovorom obeh obtoženih. Kaničeva in Pogorevc sta krivdo zanikala in poudarila, da sta za fanta naredila vse, kar je bilo v njuni moči, Borova starša pa sta Kaničevi očitala arogantnost in neukrepanje kljub resnosti otrokovega zdravstvenega stanja.

Komentarjev 1
  • privat 18:56 26.avgust 2011.

    okrožno sodišče v Sloveniji...ja verjetno bo pravici zadoščeno!! Kaj pa v nečloveških deželah je zadoščeno pravici?? Ni zato tudi v tem primeru ne bo !!