Slovenija > Črna kronika
23097 ogledov

Našim policistom se je pri Romunovi hitrosti prižgal alarm

Radar hitrost prehitra vožnja merilnik hitrosti Policija
Čeprav ga je pri visoki prekoračitvi hitrosti posnel stacionarni radar, mu do meje ni uspelo pridivjati.

Mariborski policisti poročajo o vozniku, ki je štajersko avtocesto zamenjal za nemški autobahn. Stacionarni radar pri Slovenski Bistrici je  avtu z romunskimi tablicami v torek dopoldan na delu, kjer je omejitev 130 km/h, nameril kar 246 km/h. 

Kršitelji, ki jih posname stacionarni radar, so o prekršku običajno obveščeni šele čez čas. V tem primeru pa, verjetno ker je šlo za tujca, so policisti ukrepali takoj.

Romuna v športnem mercedesu razreda E je prestregla enota za izravnalne ukrepe mariborske policijske postaje. Divji Romun je moral pred izstopom iz države 'izkašljati' za nekaj polnih rezervoarjev kazni. Natančneje je v slovenski proračun verjetno prispeval 600 evrov, kolikor znaša polovička od 1.200 evrov predpisane globe. Izrekli so mu tudi devet kazenskih točk, povrh vsega se mu je stopila vsa 'prednost' v času, ki jo je skušal doseči s prehitro vožnjo.

V skladu s spremembami, ki jih pripravlja Evropska unija in ki bodo čez nekaj let začela veljati v članicah, bo čezmejno kaznovanje voznikov za hude prekrške, kamor bodo spadale visoke prekoračitve dovoljene hitrosti, precej olajšano. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Boris 09:25 15.junij 2023.

    Haha, a to je zdaj ekvivalent javnega bičanja in kamenjanja ? Treba napajat moralno križarsko drhal slovenske družbe. Kruha in iger.