Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Našli izgubljena tuja planinca

Ob svitu se je v reševanje vključil tudi helikopter slovenske vojske in poškodov Žurnal24 main
Dežurne ekipe reševalcev tudi danes ne počivajo. S helikopterjem so v dolino prepeljali obolelo planinko, našli pa so tudi dva izgubljena tuja planinca.

Nekaj minut po 10. uri je helikopter Slovenske vojske za reševanje v gorah z dežurno ekipo vzletel proti planinskemu domu Planika v občini Bohinj. Tam so oskrbeli obolelo planinko in jo prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Tri minute pred 11. uro so regijskemu centru za obveščanje sporočili, da sta se med Tursko goro in Kokrškim sedlom v občini Kamnik izgubila dva tuja planinca. V iskanje so se vključili reševalci Gorske reševalne službe Kamnik in dežurna ekipa za reševanje v gorah, ki sta ob pomoči helikopterja Slovenske vojske našli izgubljena planinca na delu planote z imenom Veliki podi. Nepoškodovana so ju prepeljali s planine.

Na pomoč k poškodovanemu plezalcu in motoristu

Reševalci reševalne postaje Gorske reševalne službe Jezersko in helikopter Slovenske vojske so se dopoldan vključili v reševanje poškodovanega plezalca, ki je obstal v steni Velike babe nad Jezerskim.

Na cesti Idrija–Tolmin pri vasi Reka v občini Cerkno pa se je še pred poldnevom pri padcu poškodoval motorist. Na pomoč so odhiteli idrijski prostovoljni gasilci in reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Idrija. Ponesrečenega motorista so oskrbeli in ga s  helikopterjem helikopterske enote za nujno medicinsko pomoč slovenske policije prepeljali na zdravljenje v ljubljanski Klinični center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.