Slovenija > Črna kronika
2106 ogledov

Ne spomni se, da je 16-krat zabodla mamo

slovenija06.11.08, umor v kamniku, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Mariborčanka se večine dogajanja usodnega aprilskega dne ne spomni.

Dušanka Gluvić je obsojena za aprilski umor 75-letne matere. Dogodek je na sodišču, kjer se je danes začelo sojenje, obžalovala, a dejala, da se večine dogajanja ne spomni.

Tožilec je povedal, da je obdolženka 28. aprila v dopoldanskem času v materinem stanovanju na grozovit način umorila mamo. Kar šestnajstkrat jo je zabodla.

Obramba bo poskušala dokazati neprisebnost 44-letnice, ki je zaradi težav z drogami na metadonskem programu, čeprav je izvedene Mladen Vrabič menil, da je z obdolženo psihično vse v redu.

Grožnje na Linhartovi Policisti predstavili podrobnosti Slovenija Maribor: Hči z nožem umorila mamo. Policisti so predstavili podrobnosti.

Že pred umorom opazili čudno vedenje

Da naj bi se obdolžena vedla čudno že vsaj tri mesece pred tragičnim dogodkom, je danes zatrdil njen sedanji partner, ki je dodal, da je na to opozoril tudi v zdravstvenem domu, pa tudi policiste. Ti naj bi ga ob posredovanju zaradi spora, namesto da bi pomagali Gluvićevi, vrgli iz njunega skupnega stanovanja.

Kot je povedal, je pozneje od več ljudi slišal, da je obdolžena v dneh pred dogodkov bosa tavala po mestu, enako naj bi bilo tudi usodnega dne, ko je šla k mami. Z njo se je še zjutraj pogovarjal, a mu mati ni povedala, v kakšnem stanju je Gluvićeva, sicer bi takoj prišel ponjo in bi lahko preprečil žalostni dogodek.

Z mamo sta se sprli zaradi izpita za avto

Obdolžena je v svojem zagovoru povedala je, da je bila k sporu in fizičnemu obračunu izzvana. Beseda je nanesla na njeno željo, da naredi izpit za avto, zaradi česar bi morala zmanjšati metadonsko terapijo. Po njenih besedah naj bi jo mama, s katero sta se sicer kdaj pa kdaj sporekli, zaradi česar je nekaj mesecev pred dogodkom morala posredovati celo policija, tistega jutra poniževala. Rekla naj bi ji, da tako ali tako ne bo naredila izpita, da je prestara in da ne bo sposobna opustiti metadonske terapije. Naslednje, česar se spomni, je materino truplo na balkonu, od koder ga je potegnila noter in očistila kri.

Grožnje na Linhartovi  | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pričal tudi obdolženkin sin

Na uvodnem naroku sta pričala tudi obdolženkin sin in nekdanji partner, ki sta povedala, da se Gluvićeva povsem spremenila po propadu skupne trgovine za male živali in po neuspešnem nakupu stanovanja na Ptuju. Sin je povedal, da je bila dotlej povsem dobra mama, nekdanji partner pa, da se zadnja leta nista videvala.

Oba pa sta omenila, da naj bi se obdolženka družila z človekom, ki je pred več kot desetletjem umoril svojega očeta, kar naj bi potrjevale tudi slike v mobilnem telefonu. Obdolženka je potrdila, da je človeka pred leti srečala na psihiatriji, a da se z njim pozneje ni družila. Čeprav je obramba predlagala njegovo zaslišanje, je sodišče takšen predlog zavrnilo.

Je pa sodni senat dovolil zaslišanje ene od prič, ki jo je omenil obdolženkin sedanji partner, in bi lahko več povedala o stanju Gluvićeve v času pred tragičnim dogodkom. Ob polsestri obdolžene bodo 18. oktobra v tej zvezi zaslišali znanega mariborskega gledališkega igralca, takrat pa bodo na sodišče povabili še sodno izvedenko za področje patologije. Pred zaključkom sojenja bodo za mnenje vprašali še izvedenca psihiatrične stroke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.