Slovenija > Črna kronika
4658 ogledov

Osumljenca za brutalen umor v Krškem se izgovarjata na alkohol

umor v Krškem Anže Petkovšek
Na Okrožnem sodišču v Krškem se je začela glavna obravnava v sojenju Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju tožilstvo bremeni, da sta februarja brutalno pretepla 26-letnika, ki je kasneje umrl. Na Facebooku pa sta del svojih dejanj prenašala tudi v živo.

Obtožena 20-letni Aleš Olovec in 29-letni Martin Kovač, ki jima sodijo zaradi umora in neupravičenega snemanja, krivdo zanikata. Na današnji obravnavi pa je po poročanju STA Olovec med zaslišanjem povedal, da naj bi žrtev žalila ugled njegove matere, zato ga je sprva pozval k merjenju moči, tudi pri poznejšem pretepu pa 26-letniku ni nameraval vzeti življenja.

"Ni šlo za umor ali naklepni umor," je zatrdil in dodal, da tej trditvi v prid govori tudi to, da je na koncu poškodovanega, da se ta ne bi zadušil, obrnil na bok. Med drugim je osumljeni po poročanju agencije še zatrdil, da se zaradi močne alkoholiziranosti dogodka jasneje ne spominja. Na alkohol in slab spomin se je izgovarjal tudi Kovač, ki je sicer povedal, da je prvo merjenje moči, ki naj bi ga izzvalo žrtvino izzivanje in žaljenje, kasneje preraslo v pretep, pri katerem je sam sodeloval z nekaj brcami v žrtvin hrbet in glavo.

Policija je sicer že nekaj dni po dogodku javno potrdila, da sta bila osumljenca pod vplivom alkohola. Aretaciji se nista upirala.

Okrajno sodišče v Krškem Smrt 26-letnika Slovenija Pretepeni 26-letnik je umrl

Kovač je danes po navedbah STA priznal, da je dogajanje posnel, a da mu je Olovec že dal v roke telefon, pripravljen za snemanje, sam pa naj ne bi vedel, da je šlo za prenos v živo. Devetindvajsetletnik, katerega obramba si želi dokazati, da je njegova odgovornost za napad manjša, je še povedal, da je na koncu predlagal, da bi za pretepenega poklical reševalce, a se Olovec s tem ni strinjal.

Psihološki izvedenec: Ni šlo za dejanje v afektu, temveč za stanje večje brezbrižnosti

Sodnica je na obravnavi zaslišala tudi psihološkega izvedenca Mateja Kravosa, ki je dopustil možnost, da je zaradi močne alkoholiziranosti vseh treh udeležencev pretepa - šlo je namreč za tridnevno popivanje - in različnega besednega obkladanja, vsem prekipelo. Pri tem pa zaradi vajenosti do alkohola po njegovi oceni ni šlo za dejanje v afektu, temveč za stanje večje brezbrižnosti.

Kravos je dodatno ocenil, da snemanje in njegova zahtevnost kažeta, da je bilo v ozadju vendarle "nekaj razuma".

Tožilstvo v tem trenutku še vedno vztraja, da gre za umor v sostorilstvu, za kar je zagrožena najmanj 15-letna zaporna kazen. Za neupravičeno slikovno snemanje pa do enega leta zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • ode 07:41 19.julij 2017.

    Jurnal ne upa objaviti slik obeh zločincev, kjer bi se videl njihov obraz. Tu si jih lahko ogledate: http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/brutalno-mucenje-umor-predvajala-v-zivo-danes-gresta-pred-sodnika http://svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/58a881242a29f/okrutnez-iz-zabjeka-priznal-zlocine-iz-preteklosti

  • Avatar praufo
    praufo 10:06 18.julij 2017.

    ampak nič ne deluje, samo slepimo se kako deluje in kriminalci se še kako zavedajo tega in prav taista modela sta med eksekucijo povedala, da umorjeni osebek ne bo več na tem svetu, medtem ko bosta ona prej ali slej ...prikaži več izpuščena ... kaj tukaj ni jasno, slovenija je meka za kriminal, birokrati imajo polno dela, ampak oni samo delajo, nihče pa ne ve kaj

  • Avatar praufo
    praufo 10:02 18.julij 2017.

    ja nekaj pa je, si misli ta oblast, ki ima pravega guruja za šefa za sprejemanje birokratske zakonodaje, ki bo slovenijo uvrstila med najbolj urejene države, to je njegov hobi, fetiš, preživljanje prostega časa in še kaj ...