Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Nič ne ve o 110 kilogramih trave

48-letni Milenko Samardžić iz Švice je bil na sodišču zelo zgovoren. Žurnal24 main
Na krškem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Miljenku Samardžiću, ki je med ogljem prevažal 110 kilogramov marihuane.

Oseminštiridesetletnega srbskega državljana Miljenka Samardžića, začasno stanujočega v Švici, so policisti prijeli na mejnem prehodu Obrežje, ko je poskušal čez mejo prepeljati 110 kilogramov marihuane.

Sredi aprila, ko se je to zgodilo in so Samardžića privedli na sodišče, je molčal kot grob, danes pa se je odločil, da sodnemu senatu, ki ga vodi sodnik Gojmir Pešec, na dolgo in široko obrazloži zgodbo. V nadaljevanju sojenja, ki se bo zavleklo na nekaj mesecev, saj bo treba zaslišati še priče iz tujine, pa naj bi svoje zgodbe povedali še drugi vpleteni.

"Nisem kriv"

"Razočaran sem, nikoli nisem imel problemov z zakonom, prisegam, da z drogo nimam nič," je dejal obdolženi, ki je prepričan, da mu je drogo nekdo podtaknil. Samardžić živi v Švici, je invalidsko upokojen in ima štiri nepreskrbljene otroke, zato občasno opravi tudi kakšen prevoz. Kot pravi, je prevoze opravljal za naročnike iz Bosne in Srbije, tovornjak pa je imel izposojen, saj svojega nima.

Večinoma je vozil za naročnika, ki mu je ime Sudo. "Kako se piše, ne vem," je povedal obdolženi in navedel še nekaj imen, kot sta Mrki in Debeli, s katerima je imel opravka pri urejanju prevozov v Švico, Črno goro ali kam drugam. Pri vožnji, ki je bila njegova zadnja, je bil iz Bosne in Hercegovine namenjen v Švico, prevažal pa je 12 ton oglja. Kako se je med ogljem znašlo še 110 kilogramov trave, obdolženi ne ve, saj ni sodeloval pri nalaganju tovora.

Prirejeno dvojno dno
Cariniki so pri pregledu priklopnika na mejnem prehodu Obrežje postali pozorni na podvozje in ugotovili, da ima tovornjak dvojno dno. V dveh prirejenih prostorih, ki so bili videti kot kovinske škatle, je bilo 120 zavitkov v obliki hlebčkov, v njih pa je bila skrita posušena konoplja.

Za tovrstna kazniva dejanja je predvidena kazen od enega do deset let zapora, če gre za organizirani kriminal, pa od pet do 15 let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.