Slovenija > Črna kronika
119 ogledov

Nogometaši skozi rdečo luč pri 150 na uro

Prometna nesreča nogometašev, Maribor PGD Maribor
Izvedenci so izračunali, kako hitro je v križišče pripeljal megane, v katerem so bili štirje mladi nogometaši. Dva sta v nesreči umrla.

V tragični nesreči, v kateri sta umrla dva mlada nogometaša Maribora, je avto skozi križišče peljal s hitrostjo med 150 in 165 kilometrov na uro, poroča Večer. Omejitev je 70 kilometrov na uro. 

Megane je v križišče zapeljal pri rdeči luči, se umikal avtomobilu, ki je v križišče pravilno pripeljal ob zeleni luči ter trčil v steber za prometno signalizacijo, ki ga je razpolovil. Voznik in en potnik sta umrla, en nogometaš je bil hudo poškodovan, eden pa lažje. 

Policija informacij časnika ni potrdila, saj izvedenskega mnenja še niso prejeli, tudi ko ga bodo, pa bodo izsledke predstavili tožilstvu in ne javnosti, so povedali, saj so vpleteni v nesrečo postali tako določljivi, da bi razkritje podatkov pomenilo kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov. 

Po neuradnih informacijah Večera je imel voznik v krvi tudi nekaj alkohola, sicer daleč pod zakonsko dovoljeno mejo, a je bil mladi voznik, ki v krvi ne bi smel imeti nič alkohola. 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto