Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Nov pretepaški obračun v Zadru

Zadar (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
V Zadru je mladi Hrvat napadel britanski par, v Zagrebu pa so pretepli 19-letnega Britanca.

V Zadru se je zgodil nov napad na britanske turiste. Ko sta se Britanca, stara 25 in 26 let, okoli tretje ure ponoči vračala v stanovanje, ju je 21-letni prebivalec Zadra napadel. Pred tem so se družili in skupaj popivali, poroča 24sata. Zakaj so se pravzaprav stepli, policistom niso znali pojasniti. Britanca sta lažje poškodovana. 21-letnik je bil sicer pod močnim vplivom alkohola.

To noč si bo zapomnil tudi 17-letni prebivalec Zadra, ki se je med četrto in peto uro zjutraj zapletel v pretep z nekaterimi obiskovalci disco-bara Forum. V krvi je imel 1,63 promila. Policisti so ob tem pripetljaju kazen naložili še lastnikom bara, saj so vrteli preglasno glasbo.

V Zagrebu pa je skupina mladih napadla 19-letnega Britanca. Podrli so ga na tla in ga zbrcali. Potem so mu vzeli še mobilni telefon, vreden več sto evrov. Dodatne podrobnosti o dogodku niso znane.

Letos pestra statistika napadov
Sicer pa smo letos že večkrat pisali o napadih v Zadru. Konec julija so na plaži Podgradina pri Zadru domačini napadli 40-letnega moškega in njegova dva sinova, stara 14 in 16 let. Razlog za napad naj bi bila njihova govorica- govorili so namreč v ekavščini.

Še pred tem pa se je zgodil napad v Vodicah pri Šibeniku. Ko je srbski turist opozoril voznika motorja, da vozi v napačno smer, se je ta nanj spravil kar s pestmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.