Slovenija > Črna kronika
1425 ogledov

Nova odločitev sodišča glede mame dečka, ki je umrl v razgretem avtu

Smrt otroka v avtu, Sv. Lovrenc, Prebold Žurnal24
Sodišče je podaljšalo pripor mami otroka, umrlega v razgretem avtu, in njenemu partnerju.

Sodišče je danes do 20. decembra podaljšalo pripor mami dečka, ki je junija umrl v razgretem avtu pred domačo hišo pri Preboldu, in njenemu partnerju, so za STA povedali na Okrožnem sodišču v Celju. V priporu sta zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti.

Ob tem sta osumljena tudi storitve kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Neuradno naj bi bil otrok v vozilu najmanj dve uri. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka.

V preteklosti je policija mamo in njenega partnerja že obravnavala. Enega od njiju so obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugega pa so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja.

Za povzročitev smrti iz malomarnosti je zagrožena zaporna kazen od pol leta do petih letih, za zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje pa do treh let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 16:45 20.september 2023.

    Po širiatskem pravu oba zapret z avto in ga postaviti na sonce!