Slovenija > Črna kronika
8016 ogledov

Novo o iskanju pogrešanega gornika

Gore pozimi Profimedia
Za 39-letnikom še vedno ni sledi. Poskusili bodo še z enim sredstvom.

Gorski reševalci so danes na območju Grintovca končali z iskanjem pogrešanega planinca in ga bodo nadaljevali, ko bodo razmere to dopuščale, so sporočili iz kranjske policijske uprave. Ob izboljšanju razmer bodo za pregled terena aktivirali tudi policijski helikopter.

Pogrešanega 39-letnega planinca z območja Dolenjske so kamniški in kranjski gorski reševalci začeli iskati že v petek zvečer, akcijo pa so okoli polnoči zaradi slabih vremenskih razmer prekinili in jo nadaljevali danes.

Kranjski gorski reševalci so od jutra do teme na terenu peš pregledali več poti na območju Grintovca, vendar niso našli uporabnih sledi, so pa na Policijski upravi Kranj prejeli več informacij planincev o pogrešanem.

A razmere ne omogočajo nadaljnjih hitrih, še manj pa varnih aktivnosti, poudarjajo na policiji. Pod 1700 metri se je namreč danes sneg močno udiral, nad to višino pa je bila podlaga pomrznjena. Na določenih delih so bili vidni talni plazovi, veter pa je pihal s hitrostjo preko 60 kilometrov na uro, kar v kombinaciji še z gosto meglo ustvarja izredno nevarne okoliščine.

V takšnih razmerah ne hodite v gore!

Na Policijski upravi Kranj opozarjajo, da je verjetnost, da v takšnih okoliščinah pride do nesreče, izredno velika. Ljudi zato pozivajo, naj v slabih razmerah ne hodijo v gore. Vremenska napoved je namreč slaba tudi za nedeljo.

Pogrešani planinec se je sicer nazadnje javil v petek okoli 10. ure, ko naj bi se nahajal med Zoisovo kočo na Kokrškem sedlu in Grintovcem na kamniški strani. Njegovo vozilo so našli v Kamniški Bistrici. Opremljen naj bi bil z derezami, cepinom in rdečo čelado, oblečen pa v temno modro jakno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • corlaydrug 05:30 20.december 2020.

    www︎.︎tweom︆.︆com - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks