Slovenija > Črna kronika
14831 ogledov

Novo o napadu osnovnošolca s kladivom

Rešilec A. Š.
Ravnatelj je že včeraj govoril s staršema poškodovanega otroka, ki sta zatrdila, da je z njim vse v redu.

Kot pišejo primorski mediji, je včeraj na OŠ Šmarje pri Kopru prišlo do pretresljivega dogodka. Kot so izvedeli na portalu regionalobala.si, naj bi eden izmed učencev s kladivom napadel drugega učenca in mu povzročil poškodbe glave. Po neuradnih informacijah, do katerih so prišli na omenjenem portalu, naj bi učenec v šolo prinesel kladivo, nato pa drugemu učencu sledil na stranišče, kjer naj bi ga napadel. 

Primorske novice navajajo, da je najhujše preprečil dežurni učitelj, ki je bil na pravem mestu. Pretresljiv napad se je namreč zgodil med poukom na stranišču v šoli, kar je videl učitelj in ustavil napad. Kot je za Primorske novice povedal ravnatelj OŠ Šmarje Simon Dražič, je učenec drugega učenca poškodavl s kladivom po glavi, a ima slednji na srečo le lažje poškodbe. Ravnatelj je že včeraj govoril s staršema poškodovanega otroka, ki sta zatrdila, da je z njim vse v redu. 

“Da se je zadeva tako iztekla, je posledica naše organizacije. Ker smo bili skozi govorice obveščeni o nekih potencialnih nevarnostih, smo namreč povečali dežurstva in bili pozorni predvsem na hodnik predmetne stopnje. Že ob prvem pojavu najmanjše potencialno nevarne stvari, smo tudi obvestili vse institucije,” je še dejal za Primorske novice.

šola šolska torba učilnica Obala Slovenija Pri nas: Učenec s kladivom nad drugega učenca, imel seznam ljudi za "pobiti"

Seznam ljudi, ki jih "je želel ubiti"

Napadalec naj bi imel tudi izdelan seznam z imeni učencev in učiteljev, ki naj bi jih nameraval "pobiti". Na novega leta dan naj bi nekateri učenci od njega prejeli sporočila, da jih bo "vse pobil". Starši otrok naj bi o grožnjah obvestili tako policijo kot pristojni center za socialno delo. Štiri dni kasneje je prišlo do napada. 

Starše in otroke je zajela panika, že včeraj so prejeli pismo s strani ravnatelja, ki je primer potrdil. Napisal je, da se je žal na šoli zgodil hujši incident, v katerem je bil poškodovan eden od otrok. 

Pristojni na šoli so takoj obvestili reševalce, policiste, starše in Center za socialno delo. Poškodovan otrok je že v domači oskrbi, medtem ko so napadalca po besedah ravnatelja umaknili tako iz šole kot tudi domačega okolja. Pogovorili so se z učenci in jih skušali pomiriti. 

Tudi na policiji so dogodek potrdili, a izpostavili, da glede na to, da so vpleteni otroci, podrobnosti preiskave ne morejo razkrivati.

Italijanska policija - fotografija je simbolična Tragičen konec Svet Smrt učiteljice: ubila jo je mladoletna hči Italijanska policija Bizarno Svet Z bivšim možem ubila 28-letnega novega partnerja
Komentarjev 5