Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

"Odhajam razočaran in žalosten"

Nesreča v Primoštenu Duško Jaramaz/PIXSELL
Federico Salpiero, sin italijanskega para, ki je umrl v nesreči na morju pri Primoštenu, razočaran nad hrvaškimi oblastmi. Kljub obljubam mu nihče ni podrobneje pojasnil okoliščin smrti njegovih staršev.

„Odhajam razočaran in žalosten. Upam, da bo nekdo le storil nekaj za nas. Rekli so mi, da bomo izvedeli vse, vendar nismo izvedeli nič,“ je novinarjem pojasnjeval sin Francesca Salpietra in  Marielle Patella, ki sta umrla v nesreči. V njuno jadrnico se je z gliserjem zaletel podjetnik Tomislav Horvatinčić.

Federico Salpiero je preko medijev naslovil apel na vse, ki bi mu lahko kaj povedali o smrti njegovih staršev. Kljub drugačnim zagotovilom, ni izvedel nič niti na šibeniškem sodišču niti na kapitaniji. Razočaran je, da se mora na pogreb svojih staršev vrniti brez kakršnihkoli informacij. 

Nesreča v Primoštenu | Avtor: Duško Jaramaz/PIXSELL Duško Jaramaz/PIXSELL

Ni komentiral ponudbe

Povzročitelj nesreče Horvatinčić je trenutno v enomesečnem priporu. Po pisanju hrvaških medijev je policija zbrala veliko dokazov, da je nesrečo povzročil zaradi objestnosti in malomarnosti: s preveliko hitrostjo je vozil preblizu obale. 

Na vesti ima že človeška življenja, ki jih je vzel v prometnih nesrečah, vendar se je še vsakič rešil hujše kazni. Tudi tokrat naj bi Salpietru ponujal izvensodno poravnavo, česar pa sin umrlega para ni želel komentirati.

Komentarjev 1
  • mirko 01:48 21.avgust 2011.

    Oblasti molčijo, ker vedo da je kriv tisti z gliserom,ker je prehitro vozil. Kaznovan pa itak ne bo, ker je preveč bogat.