Slovenija > Črna kronika
60290 ogledov

Oglasili so se lastniki psa, ki je napadel osemletno deklico

rotvajler Shutterstock
"Takšne okoliščine, kot so to, to je grozno. Tudi za starše. Ampak, kako je to, da nimamo več miru, ali sploh smemo še psa imeti na svojem dvorišču, ker si nato avtomatično kriv," je Anica Ves iz Mengša dejala za Planet TV.

"Sočustvujem s starši, ki so izgubili punčko, a pogrom nad nami in psom, ki je bil privezan na domačem dvorišču, boli," je povedala.

Uradno je lastnik psa Rona njen sin Primož, ki je med dogodkom spal, saj je bil v nočni izmeni. Dejal je, da ga je zbudila sestrična z besedami, da oživljajo punčko, ki je bila pri njegovem psu. Bil je šokiran in najprej je pomislil, da je pes pobegnil.

Njegov starejši brat Anže je deklico oživljal do prihoda reševalcev. On po Aničinih besedah pravi, da je deklica psa dražila z zelenjavo, ko je ta skočil, deklica pa se je zapletla v verigo in padla. Osemletnico naj bi sicer spremljal sosed, oče njene sošolke, navaja Planet TV.

Uradnega poročila policije o dogodku še ni, prav tako ne obdukcijskega poročila, ki bi razkrilo vzrok smrti. To so v prvi izjavi po dogodki povedali policisti. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 38
  • mb 07:45 30.marec 2021.

    pes je bil privezan na domačem dvorišču. Kako je lahko lastnik kriv !? butalci zarukanci svojo nesposobnost in krivdo najraje valite na druge. Kdo je pazil na otroka !? seveda je tragedija, ampak lastnik in pes NISTA kriva. Krivi so ...prikaži večvi so starši oz tusti, ki je pazil otroka

  • rd2dmk2 09:28 27.marec 2021.

    mogoče še niste imel čast srečati nemško dogo ali pa irskega očjega hrta. ti psi tehtajo lahko 70 kg in več. kolk tehta 8 let star otrok ? in tak pes, če se bo samo želel igrati in čisto nič ...prikaži večnič napadati, lahko s svojo težo in energijo pomendara otroka, še huje, če ga otrok draži s sladkarijo. in večina teh psov je neverjetno prijaznih. psu na misel ne pride napast, a ob želji se posladkat se lahko zgodi marsikaj. in moja napaka, napačna primerjava, ne Soča, otroc so šli pred vlak za tik-tok.

  • Jako 07:29 27.marec 2021.

    Lastniki niso nič krivi.Pes je bil privezan.Kdo pa je odgovoren za to,da je deklica prišla do psa?Je pa za starše izguba otroka, nepojmljiva bolečina.