Slovenija > Črna kronika
15125 ogledov

Bil je na terasi, ko je slišal krike

Potok in otrok
Sreča, da ju ni odneslo še 40 metrov dlje.

Dvajset policistov in policistk, dva vojaka ter sedem občanov je v ponedeljek prejelo medalje za hrabrost in požrtvovalnsot. Med njimi je tudi Gordan Petronijevič iz Slovenj Gradca, ki je tvegal svoje življenje, da je rešil osemletnika iz deroče vode. 

Medalje za hrabrost in požrtvovalnost Slovenija Mrzlična borba za življenje, štela je vsaka sekunda

Dvanajstega marca letos se je namreč otrokom med igro ob stanovanjskem bloku v močno narasel potok Suhadolnica skotalila žoga. "Fant je nekaj časa tekel za njo, ko je prišel do brežine, mu je zdrsnilo in je padel v vodo," je ob podelitvi medalje za hrabrost povedal Petronijevič. 

Bil je na terasi, ko je slišal krike

Ob njem je po nabrežju ves čas tekel njegov bratec in kričal na pomoč, dokler ni njegovih klicev okoli 600 metrov nižje pri zaselku Ozare slišal Petronijevič. "Tisti dan sem ravno nekaj delal na terasi, ko sem slišal krike spodaj," je opisal. "Pogledal sem, kaj se dogaja, najprej sem mislil, da je v vodo padel pes, ker je letal od vode do otroškega vozička. Nato sem zagledal žogo sredi vode in sem takoj vedel, da je v vodo padel otrok."

Gregor Petronijevič | Avtor: Žurnal 24 Žurnal 24

Stekel je k potoku in opazil otroka, ki je bil že popolnoma onemogel, nad gladino je imel samo še roko. "Tekel sem ob vodi, gledal, kje je, a ga ni bilo nikjer videti," je opisal Petronijevič. "Nato sem zagledal roko in takoj skočil v vodo ter ga dvignil na površje."

Otrok je bil že nezavesten

Otrok je bil takrat že nezavesten, voda je oba nosila še kakih 20 metrov naprej, dokler mu ni uspelo doseči nabrežja in dvigniti otroka na suho. "Tok je bil izredno močan, težko sem se premikal," je opisal. "Otroka sem povlekel na brežino, ga obrnil na bočni položaj, kjer je začel sam od sebe dihati. Z ženo in sinom smo ga odpeljali v hišo, kjer smo ga oblekli in ogrnili v odeje, da se je malo pogrel. V tistem so že prišli reševalci." 

Reševalce je poklical mimoidoči sprehajalec, ki je opisano dogajanje spremljal z brežine. Po zaslugi Petronijeviča, ki je pogumno in brez pomišljanja skočil v za otrokom v deroči potok, čeprav je s tem ogrozil tudi svoje življenje, se je nesreča za otroka končala zgolj s podhladitvijo. 

Potok Pri nas Slovenija Otrok je nehal dihati, zaradi junaka je živ

"Nevarno bi bilo, če bi naju neslo še kakih 30, 40 metrov," je še pojasnil Petronijevič. "Tam je sotočje dveh rek, vprašanje je, kaj bi se zgodilo v tem primeru."

Z družino rešenega otroka, s katero sta spletla povezavo za vse življenje, ostajajo v stiku. "Prišli so se zahvaliti," je ob podelitvi medalje dejal Petronijevič. "Tudi sedaj pridemo drug k drugemu, na kavico."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Askotta
    Askotta 00:37 18.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

  • marija34 18:56 17.junij 2018.

    Tako otrok in njegov resitelj tega ne bosta nikoli pozabila ,zelo herojsko dejanje.