Slovenija > Črna kronika
2102 ogledov

Partnerko ubil med prepirom

zapor rešetke Nino Verdnik
Sojenje. Osumljeni morilec naj ne bi bil sposoben spremljati sojenja, ker prejema močna zdravila.

Na celjskem okrožnem sodišču bi se danes moralo začeti ponovljeno sojenje Velenjčanu Romeu Bajdetu za umor partnerke decembra 2015, a je sodnik Zoran Lenovšek današnjo obravnavo preložil. Obramba je namreč zahtevala, da Bajdeta zaradi poslabšanega zdravstvenega stanja ponovno pregleda psihiatrični izvedenec, s čimer se je sodišče strinjalo.

Bajde, ki je obtožen umora svoje partnerke decembra 2015 v Velenju, je sodniku povedal, da prejema močno terapijo, zaradi katere se težko koncentrira in je zelo zaspan oz. se do 13. ure sploh ne more zbuditi. Pogosto razmišlja tudi o samomoru in ni sposoben aktivno spremljati obravnave, je dejala njegova zagovornica Maksimiljana Kincl Mlakar.

Obtoženi je sodišču predlagal, da s strani zdravnika iz Celjskih zaporov pridobi njegovo zdravstveno dokumentacijo, sodnik pa mu je pojasnil, da je poizvedbo pri omenjenemu zdravniku opravil v ponedeljek.

Grozljivo Svet Kruto maščevanje nekdanje žene

Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je preložitvi obravnave nasprotovala, saj meni, da Bajde skuša zavlačevati sojenje, ker se mu bo 22. marca prihodnje leto iztekel pripor. "Vse, kar je danes izjavil glede svojega zdravstvenega stanja, ni podprl z nobenimi dokazi," je dejala tožilka. Kincl Mlakarjeva, ki Bajdeta zagovarja po uradni dolžnosti, pa je opozorila, da nihče v sodni dvorani ne more ocenjevati Bajdetove sposobnosti za spremljanje obravnave.

Kršitve kazenskega postopka

V nadaljevanju ponovljenega sojenja, predvidoma 25. septembra, bo sodišče na predlog tožilke neposredno zaslišalo oba psihiatrična izvedenca, ki sta že na prvem sojenju predstavila svoje izvedensko mnenje o Bajdetu, izpovedi prič pa bodo prebrali, prav tako bodo prebrali izvedensko mnenje sodnomedicinskega izvedenca.

nož, kri Umora na Krasu Slovenija Obglavil brata in babico, sodni izvedenci ugotovili ...

Na prvem sojenju je tožilstvo za Bajdeta zahtevalo 25 let zaporne kazni, a ga je sodnik Lenovšek na presenečenje mnogih spoznal krivega "le" uboja in mu prisodil 13-letno zaporno kazen. Višje sodišče je sodbo pred kratkim razveljavilo zaradi bistvenih kršitev kazenskega postopka, med drugim zaradi izključevanja javnosti s sojenja, in zmotne ter nepopolne ugotovitve dejanskega stanja. Predvsem pa zato, ker sodišče ni dovolj presojalo o motivu za tragedijo.

Bajde naj bi decembra 2015 svojo partnerko ubil med prepirom, nato pa jo z vozilom odpeljal do dežurne ambulante velenjskega zdravstvenega doma in reševalcem priznal dejanje.

umor v Krškem Brutalen posnetek na Facebooku Slovenija Osumljenca za brutalen umor v Krškem se izgovarjata na alkohol

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • jozicamurn 08:27 31.avgust 2017.

    Problem samokontrole. Ni dovolj samo udarec ali dva, ampak nadaljevanje. Mislim, da to izhaja iz tega, da ga od malega niso naučili kje je meja. Je živel brez staršev? To se pojavi tudi pri pretirani uporabi sile s strani varnostnikov ...prikaži več v diskotekah ali pa varnostnikov na črno. Ni garancij in ni zagotovil, da je neka oseba seznanjena s tem, da je nekoga možno umoriti z udarci in kaj je to hematom.

  • Avatar olor
    olor 13:04 30.avgust 2017.

    svašta pička rodi, samo pare neče :)

  • Majazmaja 12:40 30.avgust 2017.

    'Romeo Bajde: Pogosto razmišlja tudi o samomoru ...' Romeo, ne razmišljaj preveč, ampak kar pogumno! Takih izmečkov, kot si ti, nam res ni treba futrat! Lahko pa prispevamo za štrik, če te skrbi, da pižama ni dovolj zanesljiva.