Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Pijan v napačno smer, policisti zaprli vse priključke

Policija in nova vozila Andrej Leban
Voznik se je po avtocesti od Karavank proti Radovljici vozil v napačno smer. Da bi prerprečili morebitno nesrečo, so policisti z vzporedno vožnjo ostale opozarjali na nevarnosti.

Voznika so policisti iz prometa uspešno izločili v Lescah, pred tem pa so zaradi varnosti zaprli vse priključke na avtocesto na omenjeni relaciji. Od Jesenic do Lesc je ena policijska patrulja v svoji pravilni smeri vožnje peljala tudi vzporedno z voznikom in njega ter ostale udeležence opozarjala na nevarnost.

Voznik je pri vožnji v napačno smer vozil po prehitevalnem pasu, kar je dojemal kot desno smerno vozišče, v napačno smer pa je zapeljal na Karavankah, kamor se je pripeljal, ker je v Podtaboru zgrešil izvoz za Tržič, ki je bil njegov pravi cilj, so ugotovili policisti.

Ko so policisti voznika v Lescah izločili iz prometa, je preizkus alkoholiziranosti pokazal približno dva promila alkohola. Policisti pa voznika obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja in proti njemu vodijo postopek.

Še enega zelo pijanega voznika so gorenjski policisti v sredo zvečer iz prometa izločili v Begunjah na Gorenjskem. Njemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal celo krepko čez dva promila alkohola, so pojasnili na Policijski upravi Kranj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • smejka 13:01 05.februar 2017.

    Tak nič več za volan!

  • Lavdan 18:35 02.februar 2017.

    Strinjam se z Žurnalčkom, pijanemu izpit doživljensko, treznemu pa vsaj za eno leto in ponoven preizkus teorije in praktičnega dela. Bolje to kot mrtvi.Na izvozu Vodice mi je ženska pripeljala nasproti, vendar se je k sreči ustavila, ko sem ...prikaži več zavil proti njej in je ugotovila, da vozi nasproti.

  • Žurnalček 17:38 02.februar 2017.

    Zgodi se, da v megli zaideš, ker gledaš rob ceste - 1x se mi je v Vodicah proti JE , hotel sem pa v LJ , drugič je pa zašel vojaški jeep na Bled , namesto naravnost v LJ , ...prikaži več , še po stari cesti . V enem in drugem primeru sem se ustavil že na samem razkrižju . To je ena situacijain je nenamerna , Drugo pa je če se pijan kot svinja zgubiš v vesolju in smrtno ogrožaš druge ! Takšnemu je treba doživljensko vzeti vozniško in mu tudi prepovedati lastništvo nad kateremkoli prevoznem sredstvu , ki potrebuje voz. dovoljenje.