Slovenija > Črna kronika
667 ogledov

Pijani voznik z vožnjo v napačno smer povzročil nesrečo

napačna smer Bobo
Nesreča se je zgodila na dolenjski avtocesti v bližini Trebnjega.

V petek zvečer je 49-letni voznik osebnega avtomobila nekaj pred 23. uro zapeljal na avtocesto in začel voziti v napačno smer. Po približno 500 metrih vožnje v napačno smer proti Ljubljani je vanj trčil voznik osebnega avtomobila iz Makedonije, ki je z družino potoval proti Obrežju. 

V trčenju sta se oba voznika osebnega avtomobila poškodovala. V bolnišnico pa so odpeljali tudi sopotnike iz makedonskega vozila, v katerem so bili še voznikova žena in dva mladoletna otroka. Slednji v nesreči niso bili poškodovani. 

Pri povzročitelju nesreče so opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje so mu zasegli, prav tako tudi osebni avtomobil. Policisti bodo povzročitelja ovadili zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. 

V bližini se je nato zgodila še ena prometna nesreča, pri kateri pa je prišlo le do materialne škode. Zaradi ogleda kraja prometnih nesreč in odstranjevanja posledic je bila avtocesta tri ure zaprta. To je vplivalo tudi na čakalne dobe na mejnem prehodu Obrežje v noči iz petka na soboto.

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ginko 22:12 26.december 2017.

    Za take morilce, takojšen odvzem vozniškega dovoljenja za vedno.

  • smejka 16:22 26.december 2017.

    Vedno več vožnje vnapačno smer,alkohola,telefonov....o je vojna.

Sorodne novice