Slovenija > Črna kronika
24824 ogledov

Po hudi poškodbi v trampolinskem parku akrobat izgubil življenje

trampolin park Toni Konrad
Tragedija v ljubljanskem trampolinskem parku.

Kot smo že poročali, je v trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani oseba med športno aktivnostjo na trampolinu v soboto padla v jamo pod trampolinom in se poškodovala. Prvo pomoč so nudili v Gasilski brigadi Ljubljana, reševalci pa so jo nato odpeljali v bolnišnico. Do nesreče je prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajanjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka. Neuradno naj bi šlo za člana skupine Dunking Devils.

Danes so ljubljanski policisti sporočili, da je oseba zaradi hudih poškodb umrla. 

"Policisti, ki po doslej zbranih informacijah znakov morebitnih kaznivih dejanj niso ugotovili, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo."

"Novica nas je izjemno pretresla, saj je bil drag član naše skupnosti. V mislih smo z njegovo družino in ji izrekamo iskreno sožalje," je sporočil Miran Razoršek, direktor Woop!. Kot je pojasnil, od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. "Po do sedaj zbranih informacijah ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju," je dodal.

Poudaril je, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oziroma pristankov. "Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov," je pojasnil. 

dezurni@styria-media.si

trampolin park Ljubljana Slovenija Novo glede hude poškodbe v trampolinskem parku: Posredovati so morali gasilci
Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:41 14.november 2022.

    Grozna nesreča! Je pa res, da adrenalinski odvisniki s svojim početjem kar kličejo po nesreči.