Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Pogrebnik iz Črnomlja doma hranil trupla

Nagrobna sveča Shutterstock
Pogrebnik iz Črnomlja je doma hranil trupla pokojnikov, da se jih je nabralo več in si na tak način zmanjšal stroške prevoza v ljubljanski krematorij. Svojci so imeli včasih pogrebe ob prazni žari, isto žaro pa je pogrebnik uporabil celo večkrat.

Po poročanju TV Slovenija so policisti zoper 36-letnega osumljenca že podali kazensko ovadbo.

Na novomeški policijski upravi so za omenjeno televizijo potrdili, da so na Okrožno državno tožilstvo v Novem mestu podali kazensko ovadbo zoper osumljenca z območja Policijske uprave Novo mesto, in sicer zaradi kaznivega dejanja skrunitve trupla in kaznivega dejanja oviranja pogreba in skrunitve groba.

Prav zdaj je sicer v pripravi nov zakon o pogrebni dejavnosti. Po novem bo ločena na pokopališko kot obvezno gospodarsko javno službo, pogrebna pa se bo izvajala kot tržna dejavnost.

Komentarjev 2
  • marabunta 10:05 28.februar 2015.

    doma hranil trupla???....obvezno pregledati podstrešje (pa ne v hiši, ampak v njegovi glavi)

  • Žurnalček 22:29 27.februar 2015.

    Se pravi , da je šparal samo na prevozu , kjer so bile vožnje v LJ skupne , zaračunane svojcem pa kot posamične. In zateh par fičenkov , je on naredil najtežji ,najbolj nemoralen zločin , za katerega sem sploh ...prikaži več do sedaj slišal in oropal svojce svojih pokojnikov !