Slovenija > Črna kronika
4555 ogledov

Pogrešanega planinca našli mrtvega

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Iskali so ga na območju Kamniško-Savinjskih Alp.

Pogrešani se je v četrtek okoli 9. ure odpravil v gore na območju Brane - Katanski greben, od koder se je okoli 13.30 javil svojcem izpod vrha Brane. Od takrat pa ni bil več doegljiv na telefon, niti se ni vrnil domov. 

V četrtek okoli 22. ure se je na območju Kamniško-Savinjskih Alp začela iskalna akcija pogrešanega planinca. Gorski reševalci Gorske reševalne službe Kamnik so se razdelili v dve skupini in odpravili na območje Brane. V iskanje so se vključili tudi policisti. 

Zjutraj se je reševalni službi pri nalogi pridružila tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečenega planinca so danes okoli 15. ure našli mrtvega in prepeljali v dolino.

Na kraju so ugotovili, da je pogrešanemu planincu med hojo po grebenu Brane zdrsnilo, pri tem pa je padel v globino po strmem skalnatem pobočju, kjer je obležal in zaradi poškodb na kraju umrl, so sporočili s policije.

Dogodek ima po navedbah policije znake gorske nesreče. O ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice