Slovenija > Črna kronika
125 ogledov

Policija s podrobnostmi včerajšnje tragedije v Bovcu

padalec youtube.com
Policisti so predstavili podrobnosti včerajšnje tragične nesreče na Bovškem, kjer se je smrtno ponesrečila 34-letna padalka državljanka Hrvaške.

Policisti so ugotovili, da je 34-letna padalka z območja hrvaške Istre iz letala odskočila malce po poldnevu, ko so dosegli višino 4.000 metrov. Poleg nje so z letala odskočili tudi drugi padalci. Po skoku in letenju v prostem padu je skupina padalcev izvedla lik, nato so prosto padali do višine 1.500 metrov, ko so se razpustili in na višini 1.000 metrov pričeli z odpiranjem padal.

Njeno padalo se ni pravilno odprlo, zato je na višini približno 800 metrov odvrgla glavno padalo, mehanizem na padalskem nahrbtniku pa je ob tem avtomatsko sprožil odpiranje zasilnega padala.

Pri sprožitvi zasilnega padala se ji je širši platnen povezovalni trak med vzmetnim padalom in notranjo prosto vrečo, kjer je spravljeno rezervno padalo, ovil okoli telesa, zaradi česar se rezervno padalo ni odprlo.

Hrvaška padalka je okoli 12.15 uri v prostem padu padla na travnato površino na jugozahodnem delu letališča, kjer je zaradi telesnih poškodb obležala mrtva.

Poleg bovških policistov in novogoriških kriminalistov so bili na kraju tragične nesreče tudi bovški gasilci in tolminski reševalci.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, o nesreči je policija poleg preiskovalnega sodnika obvestila tudi državno tožilstvo v Novi Gorici in preiskovalca letalskih nesreč

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • stanko75 12:16 12.junij 2017.

    Pa veliko nesreče pri izmetavanju rezerve očitno v nepravilnem položaju. Težko je ko imaš samo 10 sekund da nekaj narediš.

  • Majazmaja 12:13 12.junij 2017.

    Narobe zloženo padalo. In vsak zlaga svojega.

  • alojzr 12:01 12.junij 2017.

    Proizvajalec padala?