Slovenija > Črna kronika
7586 ogledov

Policija s pojasnili o uboju znanega slovenskega novinarja

Novice: Pri nas. Streljal v avto. Twitter
Policisti PP Rače so v zasebnem prostoru na območju njihove policijske postaje 15. aprila našli 48-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Policija je danes poslala dodatna pojasnila.

Policisti so opisali, kaj se je dogajalo usodnega dne, v petek, 15. aprila. Nekaj pred 15.uri je Dispečerski center zdravstva Maribor po telefonu obvestil Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor, da so prejeli obvestilo, da je bil v okolici Rač z nožem poškodovan moški.

sodišče kladivo obsodba sodnik KAZEN Gorenjska Za poskus uboja svaka na Hotavljah šest let zapora

Na kraj je bila takoj napotena patrulja iz Policijske postaje Rače, ki je na tleh hodnika v 1. nadstropju stanovanjske hiše našla poškodovanega 48-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Kmalu zatem je na kraj prispel tudi zdravnik z ekipo nujne medicinske pomoči prehospitalne enote Zdravstvenega doma Maribor. Kljub vsem poskusom oživljanja moškemu niso več mogli pomagati, zato je zdravnik potrdil njegovo smrt.

Avtocestna policija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

nasilje napadalec Ljubljana V Mostah. Slovenija Razbil steklo, jo povlekel ven in zabodel. 36-letnica je v kritičnem stanju.

Ogled kraja kaznivega dejanja so opravili mariborski kriminalisti, ki ga je v navzočnosti dežurne državne tožilke iz ODT v Mariboru, vodil dežurni preiskovalni sodnik iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Za pokojnega, po neuradnih podatkih je umrl športni novinar Aleš Tihec, je dežurni preiskovalni sodnik odredil sodno obdukcijo.

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija Bertoki: 32-letnica ubila svojo babico

Osumljenki gorzi do 15 let zapora

V dosedanji kriminalistični preiskavi in z ogledom kraja kaznivega dejanja so kriminalisti ugotovili, da je 47-letna osumljenka tistega dne okoli 14.45, med prepirom, v kuhinji stanovanjske hiše, v predel prsnega koša zabodla svojega 48-letnega moža. Ta je ob tem dobil tako hude telesne poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Kriminalisti so ugotovili, da policija v preteklosti v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.

Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija Po prepiru ga je zabodel v trebuh

Osumljenki so policisti, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) odvzeli prostost in so jo v nedeljo, 17. aprila, ob 15. uri, s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju, ki je trajalo pozno v noč, zoper njo odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.