Slovenija > Črna kronika
7853 ogledov

Prišel na pomoč, končalo se je s kazensko ovadbo

Policija
1/2
Anže Petkovšek
V nedeljo dopoldan so bili ptujski policisti obveščeni, da je v ptujski bolnišnici iskal zdravniško pomoč 24-letni moški, ki je imel poškodovani obe nogi in glavo in je trdil da je sam padel, čeprav so poškodbe kazale na to, da je bil udeležen v prometni nesreči.

Popoldan po operaciji so ga obiskali policisti in se z njim pogovorili, a je vztrajal pri svoji zgodbi, da je padel.

"Policisti mu seveda niso verjeli, zato so pričeli intenzivno policijsko preiskavo," so sporočili in že včeraj ugotovili, kaj se je v resnici zgodilo.

Do "padca" je prišlo v nedeljo, 3. februarja okoli štirih zjutraj na razmočenem, sicer utrjenem delu kmetijske površine v Markovcih.

24-letnik je s svojim osebnim avtomobilom obtičal v blatu in na pomoč poklical svojega 20-letnega sorodnika, da bi ga izvlekel. Ko je pripeljal tja, pa je 20-letnik trčil v 24-letnika, ki je stal ob zadnjem delu svojega vozila. Po trku ga je odpeljal v bolnišnico.

Ne gre za nesrečo

"Ker je do poškodbe prišlo na površini, ki ni namenjena javnemu cestnemu prometu, se dogodek ne šteje za prometno nesrečo," so sporočili policisti. Kljub temu 20-letnika čakajo sankcije, ovadili ga bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Huda telesna poškodba, zagrožena zaporna kazen je dve leti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1