Slovenija
5969 ogledov

Tragičen začetek meseca, ceste vzele še štiri življenja

Prometna nesreča na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, voznik je umrl ZGRS Sežana
Začetek februarja se je po varnosti na cestah slabo začel.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile štiri prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle štiri osebe. 

Letos so slovenske ceste terjale 13 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa tri, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Pri Agenciji za varnost prometa so konec januarja opozorili, da udeleženci v prometu preveč tvegajo, zato smo imeli v januarju toliko hudih prometnih nesreč.

Tudi nesrečam, ki so se zgodile v preteklem tednu, bi se lahko izognili - v enem primeru je pešec prečkal rdečo luč, v dveh primerih je vozilo pripeljalo po napačnem voznem pasu in v enem primeru se je voznik nepravilno vključil z neprednostne ceste.

Policisti Pozor! Slovenija Tako bo policija ukrepala po katastrofalnem januarju nesreča Gorjansko Tragično Slovenija Grozljiv začetek leta, šest mrtvih, ministrstvo se pa hvali


Nesreče v zadnjem tednu

V soboto se je ob 5.45 se je na Krekovem trgu v Celju zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 28-letni pešec, ki je prečkal cesto ob rdeči luči.

prehod za pešce Slovenija 28-letnik umrl na prehodu za pešce

Le malo pred tem se je na primorski avtocesti zgodila huda nesreča, ko je 41-letni voznik avtobusa trčil v vozilo s 45-letnim voznikom, ki je pripeljalo v napačni smeri. Voznik osebnega vozila je bil tako hudo telesno poškodovan, da je umrl na kraju nesreče.

Prometna nesreča na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, voznik je umrl Slovenija Huda nesreča na avtocesti, kot da je želel umreti

Huda prometna nesreča se je zgodila tudi v sredo na lokalni cesti med Ptujem in Lenartom pri Sveti Trojici. Do nesreče je prišlo, ko se je 76-letni voznik osebnega avtomobila v preglednem križišču z neprednostne ceste vključeval v promet na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej, pravilno v smeri svoje vožnje, pripeljal 61 letni voznik tovornega vozila s priklopnikom. "Prišlo je do trčenja, po katerem je osebni avtomobil odbilo izven vozišča, kjer je obstalo na travnatem nasipu," so sporočili s Policije. "Voznik osebnega avtomobila je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl."

Prometna nesreča, v kateri je umrl 40-letni voznik Slovenija Tako je prišlo do hude nesreče pri Laškem

Le dan poprej je pri naselju Debro na glavni cesti I. reda med Celjem in Laškim 40 letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Celja proti Laškem, z vozilom zapeljal levo preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Nasproti, pravilno v smeri svoje vožnje, je pripeljal 57 letni voznik tovornega avtomobila. V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Policija Ceste Slovenija Huda prometna nesreča, umrl voznik avtomobila

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • klincek 14:36 04.februar 2019.

    Bo veleum Velov rešu.

  • McClain 14:08 04.februar 2019.

    zalostno, a menim, da v obdobju ko imamo manj žrtev na cestah ni to doprinos vseh varnosatnih in prometnih strokovnjakov ali pa nekih ministerstev, ampak predvsem sreče. Se kmalu potem izkaže kje smo.