Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Policist posilil pet žensk

Mitchell nikoli več ne bo opravljal policijskega dela. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Velika Britanija: policist med opravljanjem službene dolžnosti prežal na ženske in jih posiljeval.

42-letni policist Stephen Mitchell je zanikal vse obtožbe, po katerih naj bi bil kriv za pet posilstev in 15 drugih kaznivih dejanj med letoma 1999 in 2006. Na sodišču so razkrili, da so policista iz Glasgowa premestili v policijsko postajo Pilgrim Street v Newcastlu, kjer se je srečeval s številnimi odvisnicami od drog in drugimi ranljivimi ženskami. Tožilec Paul Sloan je povedal, da se je Mitchell na ženske spravljal med opravljanjem službene dolžnosti.

Med drugim naj bi svojim žrtvam v zameno za spolne usluge obljubljal različne protiusluge, v nekaterih primerih pa se je žensk, ki so ga zavrnile, lotil na silo. Ena izmed žensk je na sodišču povedala, da je imela z Mitchellom spolni odnos na svojem domu, potem ko ji je s plačilom varščine pomagal priti iz pripora.

Čeprav je v zameno za uslugo privolila v en spolni odnos, pa jo je Mitchell v naslednjih nekaj mesecih obiskoval vsak večer in si jo jemal na silo. Tožilec je povedal, da so se zlorabe prenehale, ko se je žrtev preselila. Sojenje se nadaljuje, še vedno pa ni znano, koliko let zaporne kazni grozi nekdanjemu policistu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.