Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Policisti preprečili še en napad

“Želimo si polepšati park in nove klopi bodo pripomogle k tem,” še pravijo na MO Žurnal24 main
Podrobnosti. Sedemindvajsetletni Italijan, osumljen poskusa umora in uboja štirih oseb v Novi Gorici, prijet s pomočjo italijanskih oblasti.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so pojasnili podrobnosti o prijetju 27-letnika, ki je osumljen, da je avgusta v parku pri avtobusni postaji v Novi Gorici napadel štiri osebe.

Zbežal

Policisti so ga intenzivno iskali vse od prvega napada, 20. avgusta zvečer se je ponovno pojavil v parku in znova poskušal napasti, a se je prestrašil policistov in zbežal.

S pomočjo prič so izdelali fotorobota, na podlagi katerega so ugotovili, da gre za 27-letnega italijanskega državljana. Varnostni organi so v Italiji spremljali njegovo gibanje in slovenskim policistom pretekli teden sporočili, da je namenjen v Slovenijo. 

"Na osnovi njihovega obvestila smo ga ob 21.25 v bližini državne meje izsledili in prijeli. Po potrditvi identitete in zasegu vozila je bil priveden k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje, naslednji dan po zaslišanju pa pripor," so pojasnili na PU Nova Gorica.

Žrtve porezal

Osumljenega so ovadili za en poskus uboja in tri poskuse umora.

Spomnimo: prvi napad v parku se je zgodil 12. avgusta. Devetindvajsetletno žensko je z ostrim predmetom porezal po vratu in levi roki.

Šest dni kasneje je napadel 25-letnega moškega, ki ga je prav tako porezal po vratu in zabodel. Naslednji večer pa sta bila njegovi žrtvi 34- in 38-letni moški. Oba sta utrpela globoke ureznine in vbode po vratu in sta bila v življenjski nevarnosti, rešila ju je hitra intervencija zdravstvenega osebja.

Komentarjev 1
  • 1111 17:02 19.september 2011.

    ..bravo...prijet je bil že pred par dnevi...OJLA...ampak res...zadnje cajte imate "novice"...komplimenti!

Sorodne novice